Tайната на Бермудския триъгълник. Историята на Атлантида

Разцвет и падение на Атлантида

Цивилизацията, която започнала да се развива малко след 100 000 г. пр.н.е., много напомняла на съвременната цивилизация, с всички видове технологични постижения. По-високо развитият ум на плеядианците, в съчетание със страстта на орионците и съперничеството на драконианците, довел до създаването на един структуриран свят на машини и великолепна архитектура. Смирени от грешките на миналото, Михаил и неговите легиони отново опитали да влияят на по-високо развитите души на Атлантида. Съветите на Ригел (тъмните орионци), които отстъпили по време на нестабилността на Земята, отново започнали да проявяват интерес към нея. В допълнение на големия брой техни хора, въплътили се в човешка форма, те продължавали да поддържат присъствието си на космически кораб над континента на атлантите. Явно карантината не действала и Земята отново станала магнит за всички привлекателни и непривлекателни субекти.

Първият период на Атлантида частично бил прекъснат в края на прецесионния цикъл около
50 000 г. пр.н.е. Обаче цивилизацията била възстановена и така започнал последният период на Атлантида. Има голямо количество сравнително точна информация за Атлантида в някои от вашите канализирани писания, включително в трудовете на Алис Бейли и Едгар Кейси. Няма да дублираме тяхното усилие. Ще отбележим само, че падението на втората Атлантида станало около 23 200 г. пр.н.е. и се дължало на неправилното използване на системите за генериране на енергията от кристалите, а не от самия Прецесионен преход, който се случил около 700 години преди това и бил относително слаб.

Ще дадем кратко описание за това как се е случило разрушаването на Атлантида.

Около 2 000 години преди края на Атлантида атлантите разработили радиоелектронни уреди, използващи кристалите на кварца. Те били способни да генерират цялата им необходима енергия буквално за всички отрасли на тяхната цивилизация. Тази енергия била достатъчно мощна, за да подбуди жаждата за власт сред непривлекателните членове на обществото. Някои учени на Атлантида сключвали сделки с група орионци, намиращи се в орбитата на Земята, като им предоставяли технологии на ат­лантите в замяна на задвижващи системи от Орион. Тези учени егоисти се стремяли да придобият надмощие над колегите си. Те също се опитвали да разработят сложно военно оборудване с надеждата, че ще могат да започнат въстание срещу съветите на Атлантида. Много скоро се научили да си сътрудничат с групировките на Орион и на повърхността на Земята.

Намирайки се под влиянието на Орион, метежниците търсели все по-голяма мощ от кристалите, генериращи енергия, и започнали да търсят начини за използването им като оръжие. Но така и не успели да предизвикат война, тъй като един от най-силните генератори на енергия от кристалите се взривил, като потопил континента и повечето от неговите обитатели. Много малка част от хората се спасили, издигайки се във въздуха с въздушни кораби, и още по-малък брой хора – с плавателни съдове в моретата. Повече от 90% от атлантите, които се опитали да се спасят по море, потънали от силните цунами. Тези, които се издигнали във въздуха, прелетели там, където сега се намират Централна и Южна Америка, както и Египет.

Този канал е открил, че почти всички хора, с които е работил по време на лечебните сеанси, си спомнят минали животи, в ко­и­то виждат своята роля в падението на Атлантида.

Бермудския триъгълник

До неотдавна някои генератори на енергия от кристалите, потънали в Атлантическия океан, все още изпращаха лъчи с енергия нагоре, през водата към повърхността, създавайки изкривяване на времето и пространството. Сега тази област е известна като Бермудски триъгълник.


Както обикновено, в този период ние, Основателите, останахме основно в режим на наблюдение. Ние възприемахме, че истинската причина за разрушението на Атлантида се крие в неравновесието между главата и сърцето – менталните и емоционални тела на земните души. Научно ориентираните хибридни души от периода на Атлантида потискали своите емоции, подобно на привържениците на Луцифер, и така повечето атланти изгубили способността си да разграничават енергиите, поддържащи духовния растеж, от енергиите, които водят до натрупване на психична, астрална и етерна мощ. Ако атлантите бяха уравновесили емоционалните и менталните си тела, те щяха да видят какво се случва и щяха да предприемат стъпки, за да го предотвратят.

Ние виждаме, че подобен сценарий се развива и сега във вашия съвременен свят. Вие сте много близо до периода, когато се е разрушила Атлантида. Има обаче две важни разлики. Сегашната Божествена Повеля позволява на голям брой души да се събудят до по-висши състояния на съзнанието и освен това съществуват много доброжелателни групи извънземни, които внимателно наблюдават състоянието на нещата във вашия свят и са готови незабавно да се намесят, за да предотвратят мащабна ядрена война. Освен това тези групи притежават сложни технологии, които са способни да открият екзотично и необикновено оръжие, още преди да е започнало неговото интензивно изпитание.

Периодът след Атлантида

Скоро след гибелта на Атлантида на Земята разцъфнали няколко култури, включително египетската, шумерската, библейската (някои култури, описани в Стария и Новия Завет) и различни гръцки периоди.

По това време на сцената на космическата драма се появява още един участник – сирианците. Ще изследваме ролята на сирианците в юдейската и християнската вяра, и в гръцката митология. Освен това ще предложим своята гледна точка към действително случилото се по времето на Исус – кой е бил той, какво в действителност е направил и какви изкривявания се съдържат в официалната историческа версия. В бъдеща книга ще разгледаме културата на ацтеките, толтеките и маите. Те също изиграли своята роля в историята след Атлантида.

Също обещаваме да разкажем за цивилизации, съществували в други части на планетата до, по време на и след Атлантида, включително за аборигените в Австралия и индианците в Южна и Северна Америка. Тази информация обаче ще трябва да почака до по-късно.

Сега си струва да разгледаме една култура след Атлантида – Египет, тъй като елементите от тази история адекватно се вписват в рамките на скорошното обсъждане на измененията на Земята.

. . .

Повече за историята на Земята и човечеството можете да прочетете в книгата
Измененията на Земята и бъдещето на човечеството“ на Издателство Възнесение.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *