Причината за мрака на Земята

Причината за мрака на Земята ни връща към Първопричината. Тъй като Земята е планета в трета плътност от милиони години, въплъщаващите се на нея души обикновено забравят Божествената си природа и се отъждествяват с материалния план, поне до известна степен. Това поражда отчасти желанието на душите да изследват по-ниските плътности – временно да се потопят в такива светове, за да ги преживеят в цялата им пълнота. За жалост за много от душите, желаещи да се освободят от отъждествяването с материалното, това се оказва доста трудно. Тази трудност произтича в голяма степен от идването на Земята на „изоставащи“ души, които правят цялостната вибрация тук много ниска, защото учат извънредно бавно или направо отказват да учат.

Нашият Създател, в безкрайното си състрадание, дава на душите милиони години, за да учат уроците си на Земята, но сега самият живот на Земята в по-ниска плътност е заплашен от душите, които не искат да се откажат от разрушителното си поведение. Това са тъмните души, заседнали в негативния си начин на възприемане на реалността от незапомнени времена. От тяхната изкривена перспектива Бог е врагът, който трябва да бъде победен със сила и мощ. Дълбоко в съзнанието им се спотайват гняв и ужас, свързани с първоначалното слизане в материята (Първопричината). Вследствие на отъждествяването си с формата, те стигат до погрешното заключение, че са малки, безпомощни, безсилни същества, съвсем сами във враждебен свят. В резултат на вярването си, че са отделени от Бог, те смятат, че трябва да контролират и манипулират другите, за да се чувстват силни и значими.

Повечето от вас са били на Земята по време на възхода и падението на значимите цивилизации като Пангея, Лемурия, Атлантида и настоящата. Всеки път, когато сте се изкачвали до висините на личните постижения, е ставало нещо, което сякаш е подкопавало усилията ви. Понякога това е било т. нар. „природно“ бедствие, но по-често е било резултат от нахлуване на негативно настроени извънземни или от упадък вътре в самата култура. Обикновено т. нар. „цивилизован“ свят е слизал до воденето на войни и налагането на потиснически, диктаторски режими, предназначени да държат хората приковани в страх и безпрекословно подчинение.

Защо според вас нещата се разпадат, точно когато изглежда, че вървят към добро?

Отговорът се намира в природата на отричането и потискането на първичните преживявания. Повечето от вас така и не са разрешили напълно чувствата, възникнали по време на Първопричината. Опасявайки се да не активирате отново попадането в мрак и потисничество, вие сте заключили този страх дълбоко в своето подсъзнание и сте се престрували, че всичко е наред. Потискането на негативността не я е накарало да си отиде. Тя продължава да работи зад кулисите в съответствие със закона за привличането, което означава, че душата ви ще привлича негативни преживявания, отразяващи останалото неразрешено в психиката.

Скъпи Творци, ако вътре във вас не се спотайваха неразрешени психологически проблеми, вие нямаше да привличате негативно настроени извънземни, природни бедствия или лидери, които ви предават или опитват да ви контролират.

Опити на Аватари да обърнат нещата

Как се решават тези проблеми? До неотдавна беше много трудно да се излекува Първопричината и свързаните с нея безбройни разстройства като страх от изоставяне, вина, срам, депресия и отчаяние.

Виждайки затрудненото положение, в което се намирате, ви бяха изпращани учители на Земята, за да ви помогнат да си спомните, че сте нещо повече от тяло и ум. Те ви подсещаха, че сте могъщи, духовни същества с творчески потенциал, способни да си припомнят своето истинско величие и да го проявят на тази планета.

Тези учители се превърнаха в едни от най-мощните катализатори за промяна, въпреки че много от тях срещнаха голяма съпротива. Те ставаха огледала не само за онова, което криехте грижливо вътре в себе си и се страхувахте да погледнете, но и за вашето величие. Обаче вместо да виждате собственото си величие, отразено в аватарите и светите мъже и жени в отминалите времена, вие се отдавахте на идолопоклонничество и издигане в култ, като мислехте, че спасението идва от благословията на гуруто или опрощението, своенравно давано от учителя, като в думите: „Христос умря заради вашите грехове“.

Вярвайки, че една проява на Бог във формата на човешка душа е ключът към спасението, вие отказвахте да потърсите вътре в себе си отговорите и за пореден път не успяхте да напреднете особено по спиралата на еволюцията.

Из Глава трета на книгата „Земята се пробужда: Пророчества 2012 – 2030 г.“.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *