Колесницата от Светлина Меркаба

А сега нека обсъдим една от най-зле разбраните от Сътрудниците на Светлината теми – за Колесницата от Светлина Меркаба.

Меркаба е геометрична структура от енергия на Светлината, която се образува около възнасящите се души в различни етапи от процеса на преобразуване на формата им от смъртно, основано върху въглерода, в безсмъртно тяло на силициева основа.

Меркаба вече е формирана частично около душите в четвърта плътност. Главното й предназначение е да ги защитава от неблагоприятните околни условия по време на възнесението. Може да бъде оприличена на какавида около гъсеница, която се превръща в пеперуда.

При преминаването на душата през различните етапи на възнесението Меркаба става все по-солидна и лесно разпознаваема за ясновидци и за онези, които вече вибрират в пета плътност. Предназначението на Меркаба е да направи възможно пътуването на възнасящите се души през времето и пространството, без да има нужда от механично транспортно съоръжение като космически кораб. Напълно оформената Меркаба обаче се проявява едва през последните етапи на възнесението.

Не е необходимо да се учат специални техники, за да бъде изградена колесницата Меркаба. Всъщност това е по-скоро безполезно, защото възникването на Меркаба е автоматичен процес, съпътстващ естествено възнесението. Единственото ценно, според нас, в провеждането на Меркаба медитация е, че тя спомага за фокусирането ви върху процеса на възнесение, а в крайна сметка онова, върху което се фокусирате, привлича съответното преживяване. Следователно осъзнаването на състоянието на образуваща се Меркаба вероятно е благотворно, макар и не наложително, така както фокусирането върху състоянието на вашето сърце е благотворно, дори да не е необходимо, за да продължава да бие.

Принципно здрава е онази Меркаба, при която няма намеса, с цел да се ускори процесът на възнесение или да се избяга от смъртния човешкия аз, защото е сметнат за недостоен, създаващ затруднения или спъващ духовния напредък.

Малкият човешки аз е неделима част от вашето Същество, но е склонен към осъждане. Като осъждате някой аспект на вашия Аз, вие затруднявате духовния си напредък. Загубата на търпение по отношение на вашето израстване обикновено се дължи на подсъзнателните или несъзнателните ви самооценки, включително негативно отношение към егото/личността. Може да имате система от вярвания, според която, ако не медитирате достатъчно или не се молите достатъчно, или не се освободите достатъчно бързо от негативните си вярвания, няма да завършите класа. Уверяваме ви, че ако сте прочели книгата дотук, определено сте на пътя на възнесението и най-вероятно ще го осъществите още през този живот. Не е нужно да се самобичувате, ако някои дни ви се струва, че не сте осъществили никакъв прогрес.

Не се самоосъждайте, скъпи Творци. Повечето от вас са осъществили много по-голям напредък, отколкото си дават сметка. Дори ако сте изправени пред привидно непреодолими блокажи в емоционалното си тяло или сякаш имате хронични здравословни проблеми, получавате голяма помощ. Продължавайте да молите вашите водачи и Божественото Присъствие за подкрепа. Отворете се, за да я получите. Не бързайте да съдите формата, в която идва помощта. Понякога именно т. нар. „най-негативни“ преживявания всъщност са най-благотворни за израстването и добруването на вашата душа.

Из Глава 3 „Вътрешните промени“ на книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2012 - 2030 г.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *