Лиа: Какво означава да бъдем истински?

Получено от Сал Ракели

19 юни 2006 г.

Скъпи възлюбени,

Това послание има за цел да разгледа една основна част на същността на всички вас. Аз, Лиа, от името на Конфедерацията и суверенните същности в цялата тази Вселена, които са отдадени на пълната и цялостната свобода и просветление, ви предлагам следните прости и ясни съвети относно вашия духовен път.

Ключът към пълната и цялостната свобода е в способността да сте в цялото си присъствие, да сте любящи и да приемате това, което се случва вътре във вашето съзнание, във всеки един момент, ден подир ден. Всички вие сте били приучени да вярвате, че трябва да впечатлявате другите, да се мерите един друг със знанията си, да се убеждавате за това или онова, или да се съобразявате с някакви представи или очаквания на вашите връстници, семейство, приятели, сътрудници, школи, религия или каквото и да било. Истината е, че всеки един от вас е неповторим и прекрасен по свой собствен начин, точно какъвто е, без никакво разкрасяване, без никакви допълнения или изваждания.

Възлюбени, вие не сте тук, за да отговаряте на някакви очаквания, да изпълнявате задължения или да убеждавате някого в нещо. Вие сте тук, за да бъдете неповторим израз на Бог. Вие вече сте съвършени и нямате нужда от нищо, освен да се събудите за истинската си природа. Това е всичко. Да, просто е. Не, не е лесно. Трябва да премахнете всеки лъжлив образ и идеал, който някога е влизал във вашия свещен ум. Всички слоеве на вашето его трябва да бъдат премахнати, разкривайки същинското Аз, което сте. Когато напълно и изцяло оставите да си отиде всичко, което някога сте си мислили, че сте или сте били, вие се отваряте за неограничените възможности за това кои и какви сте наистина. Вие сте отвъд всяка идея и понятие. Вие сте отвъд всяка ограничена идея, която някога е влизала във вашето съзнание.

Вие сте напълно невинни. Нищо от това, което някога сте извършили или дори сте обмисляли да извършите, не ще изтрие този прост факт. Вие сте такива, каквито Бог ви е създал. Това истинно твърдение, дадено в множество учения през цялата ви история, е вашата декларация за свобода от илюзията. Вие сте отвъд илюзията. Един ден ще осъзнаете вашето величие и никога повече няма да се задоволявате с абсурдните цели на този свят. Познати са ви порядките на тримерния свят: „Онзи с най-многото играчки, победи и т.н.“ Вие отдавна сте оставили тези детински прищевки. Вашата цел днес, възлюбени, е много проста. „Как мога да служа по най-висшия и най-добрия възможен начин? Как да помогна да се освободят всички души, които се намират оковани поради ограничените си вярвания?“

Понякога е необходимо да се прекъсне рационалния ум. Разбира се, трябва да имате интелект, за да функционирате в този свят. Но вие не трябва да бъдете обвързани с него нито минута повече. Интелектът не може да обхване целостта на истината. Интелектът не може да оцени върховната красота на този момент. Интелектът няма никаква представа как да достигне Вечността. Подарете този ден на сърцето на вашето същество. Предайте позицията на егото си на спокойната сигурност на вашата душа.

Всичко това са просто думи, докато не ги приемете дълбоко в съществото си и не ги направите доминиращата реалност в живота си. Можете да повтаряте думите безкрайно, ала реалността, към която те сочат, ще ви убягва. Днес просто навлезте в тишината и позволете на реалността на здравия й разум да зазори във вас. Не обръщайте внимание на непрекъснатото бърборене на рационалния ви ум. Той ще се опита да разбере, но няма да схване необятността на истината. Само душата ви може да направи това.

Нека да направим днешното послание малко по-практично. Вземете една област от живота си, в която не сте почувствали и преживели пълна яснота. Не би трябвало да е трудно да намерите такава област. Сега съзерцавайте ситуацията, като обърнете внимание на всички тънкости и цялата заплетеност на този аспект от земния ви път. Задайте си някои прости и основни въпроси. „Каква е крайната цел в тази ситуация? Какво наистина искам от това? Каква е причината за този конфликт? Какво научавам тук? Каква е следващата стъпка по този път? Една част от вас знае отговорите на тези въпроси. Една част от вас е готова да се самопросветли относно тази ситуация. Бихте ли чули безкрайно мъдрата част във вас, която върви редом с вас във всяка стъпка на вашия живот? Готови ли сте да позволите тази част от вас да вземе решения от ваше име?“

След това се запитайте: „Какво щях да направя, ако нямаше нищо, което би могло да ме спре или да застане на пътя ми? Ако имах неограничено време, енергия, пари, мъдрост и подкрепа, какво щях да правя сега?“. Ако се запитате искрено, ще осъзнаете, че вие наистина имате всичко необходимо вътре в себе си, за да постигнете целите си. Разбира се, може да се наложи да придобиете повече знания в определена област. Може да се наложи да се срещнете с определени хора и да направите някои светски планове. Ще осъзнаете, че вие сте единственият, който може да ви попречи. Другите ще отразят за вас това, което е в съзнанието ви. Ако вярвате, че имате подкрепата на Вселената, хората ще се появят изневиделица, за да ви помогнат в постигането на целите ви. Ако вярвате, че сте достатъчно добри, Вселената ще ви съдейства и помага във всяка стъпка по пътя ви.

Нека днес бъде денят, в който ще спрете да бъдете малки и ще започнете да утвърждавате Божественото си наследство. Вече сте подписали документите. Вече имате Царството вътре в себе си. Вие знаете това и все пак се лутате в объркване и недоумение, забравяйки това, което вече знаете. Нека днес е последният ден, в който се поддавате на изкушението да забравите величието си. Нека да бъде последният ден на илюзията. Днес е този ден. Кажете сбогом на жалката версия на себе си. Кажете сбогом на вярата си в отделеността и незначителността. Вие сте отвъд всичко, което умът ви може да си представи. И все пак можете да използвате ума си, за да създадете това, което винаги сте искали. Отхвърлете глупавата идея, че не знаете какво искате. Разбира се, че знаете. Спрете да вярвате в объркването. Започнете да си спомняте защо сте дошли на Земята. Прегърнете присъствието си тук. Радвайте се, че сте в тяло на този красив свят. Това е най-доброто време да си жив. Живейте пълноценно и свободно, точно сега, без извинение. Няма за какво да съжалявате. Вие сте съвършени и завършени точно такива, каквито сте, с всичките ви т. нар. грешки. Бъдете благодарни за тях. Служили са ви добре. Сега можете да преминете отвъд тях.

През останалата част от това послание просто ще ви изпратя енергия. Тази трансмисия ще се погрижи за невербалните части на вашето същество. Няма да направя нищо против волята ви. Аз съм само един от вашите водачи, катализатор в процеса ви на изцеление. Позволете на енергията ми да ви обхване и обгърне, помнейки, че само тези аспекти от мен и моите водачи, които са в пълно съответствие с целите на душата ви, ще бъдат допуснати да влязат във вашето същество. Кажете „Да“ на моята любов и състрадание. Кажете „Да“ на ВАШАТА любов и състрадание. Кажете „ДА“ на живота във всичките му поврати и завои. Той е съвършен въпреки привидностите. Божествен е, въпреки проявленията на смъртта и тъмнината. Вие сте животът и сте по-мощни от тъмнината. Поискайте си светлината днес. Никога не се задоволявайте с по-малко от цялостното просветление. Днес е денят на вашето пробуждане. Благословете святото си име. Благословете свято си присъствие. Аз съм Лиа от името на Конфедерацията.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *