Лиa за духовността, изцелението и просветлението

Получено от Сал Ракели

Запис от семинар, редактиран на 1 юни 2007 г.

Въпрос: Емоциите част от духовността ли са?

Лиа: Поздрави, възлюбени, това е Лиа отново. Зададохте един много важен въпрос и ние ще ви дадем ясен и кратък отговор.

Всичко е част от духовността. Знаете, че духовността се отнася до духа. Нали? А какво е духът? Дейността на Бога, енергията на Бога – това е духът. Това е дума, която се използва в много широк смисъл, за да опише душите, но духът е по-обхватен от душите. Душите са конкретна форма на духа. Така че всичко е духовно, включително емоциите.

Това е голяма, голяма лъжа във вашия свят, че тялото ви не е духовно или че емоциите ви не са духовни, или че сексуалността ви не е, или дейността на т.нар. долни чакри не са духовни. Те всички са духовни или не бихте ги имали.

Би ли ви дал Бог нещо, което е безполезно? Някои от частите на тялото ви, като апендикса, не играят много важна роля, така че може би ще можете да живеете без тях и все още да функционирате. Нали? Но Природата не създава нищо излишно. Вашите учени твърдят, че имате отпадъчна ДНК. Колко глупаво е това! Това е нелепо! Как може да има отпадъчна ДНК? Бог не създава ненужни неща. Всяка част от вашата ДНК има цел. Нали?

Отклонихме се малко от темата на разговора ни. Моля, простете ни, защото вече отговорихме на въпроса. Емоциите са много духовни. Те са част от духа ви. Бог чувства чрез вас.

Дори гневът е част от Бога.

„О, Лиа, какво искаш да кажеш?“

Чухте ни. Дори гневът е част от Бога, защото всичко е Бог. Всичко е Бог.

Осъждането на чувствата е това, което ви навлича неприятности. Най-лошото нещо, което можете да направите, е да осъждате емоциите си. Казвате: „Греша, като се чувствам ядосан. Нещо не е наред със мен.“ Вие току що поставихте себе си в затворническа килия. Поставяте си  железни вериги на краката и ръцете си и си слагате голям катинар на вратата на свободата, когато казвате: „Нещо не е наред с мен.“ Това е най-лошото нещо, което можете да кажете или да мислите за себе си. Да? Защото никога не е имало нещо нередно с вас.

Това е убеждението, което ви вкарва в неприятности. Това е убеждението, което ви подтиква към лошо поведение. Не че лошото поведение ви прави лоши или грешни, но убеждението, че сте лоши или грешите, предизвиква лошо поведение. Виждате ли тук причината и следствието? Добре.

Въпрос: Лиа, какво представлява времето във вашия свят?

Лиа: Ние съществуваме във времева рамка, която се различава от вашата. Ние говорим чрез този канал в продължение на два ваши часа, дори не са и два, да речем час и половина, а за нас те са като мигване на окото. Така че, ние се свързваме с всички вас и ще продължим да се свързваме и след като този канал приключи с устното предаване на нашите идеи. Всъщност това е едно от нещата, за които говорим чрез много от нашите канали – как ние ще продължим да бъдем тук заради вас, когато те приключат с говоренето.

Трябва да бъде по този начин, нали? Или нямаше да сме в състояние да направим това, което правим, защото тази уста не винаги е на разположение. Понякога трябва също да си почине и да отиде да спи.

За нас е удоволствие да прекарваме времето си с вас.

Може би имаме време за още един или два въпроса.

Въпрос: Лиа, може ли да поговориш за духовните причини за сенилността?

Лиа: Тялото може да бъде изцелено духовно, защото всички заболявания могат да бъдат излекувани духовно. Запушването на комуникационните канали между етерното тяло и физическото тяло е това, което причинява така наречената от вас „сенилност“, т.е болести на старостта. Разбирате ли? И това става, отчасти защото душата желае да напусне физическото тяло, така че тя повече не предава етерната енергия към физическото тяло, която преди е била там. И така имаме прекъсване между етерното тяло и физическото тяло. Спомените са в етерното тяло, така че мозъкът, който е във физическото тяло, вече няма необходимия достъп до спомените, които са в етерното тяло, поради скъсването на връзките между етерното тяло и физическото тяло.

Използваме много думи, за да се опитаме да опишем това, но това е нашето разбиране.

Въпрос: Каква е ролята на науката в духовността?

Лиа: Трябва да знаете, че науката е част от духовността, защото науката е просто метод за изучаване на вселената на Бог. Тя си задава въпроса: „Как работи вселената на Бог?“ Това е наука. Научните методи са използвани, за да се отговори на твърдението „Да разберем каква е истината и как работи тя.“ За съжаление, много от т.нар. учени не се справят много добре със спазването на този принцип, тъй като те гледат през малки филтри. Те виждат това, което искат да видят, а не това, което всъщност е, защото един голям учен с голямо его се появява с една хубава нова теория и целият свят решава да приеме тази теория, а след това всеки се страхува да излезе извън теорията, защото ще му се изсмеят и ще го нарекат „самозванец“.

Така че имате хора, които наистина не са учени. Те просто са поставили големи лъскави инициали пред имената си и наричат ​​себе си учени, но те ​​не са склонни да излязат извън малката си кутия, която са изградили за себе си. Това не е учен. Това е конформист. Това означава, че те имат много знания, но те ​​не разполагат с никаква мъдрост. Нали? Съгласни ли сте? Да.

Дори Айнщайн, той беше една красива душа, създаде много прекрасни неща, но сега има и други, които откриват, че някои неща от това, което е казал, не е точно и те се страхуват да го критикуват. Как смеете да критикувате това, което Айнщайн е направил? О, добре! Тогава искате да си останете в малката кутия и да не израствате.

Въпрос: Какво е необходимо да направим, за да се измъкнем от кутията и да помогнем на света?

Лиа: Първото нещо, което можете да направите, е да се освободите от осъждането. Няма лоши състезания. Няма лоши страни. Има лошо поведение. Има души, които се скитат наоколо в тъмнината. Много от тях са объркани, сред които има и такива, които изглежда ръководят вашите страни. Поне изглежда, че ръководят, въпреки че в действителност не е така.

За да помогнете на вашия свят, първото нещо, което трябва да направите, е да се освободите от осъждането на всички, особено на себе си. Следващото нещо, което трябва да направите, е да се научите как да обичате себе си и другите безусловно. И знайте, че сте силни и можете да промените нещата. Можете да направите истинска промяна, повече отколкото можете да си представите.

Докоснали сте живота на толкова много хора. Бихте се изумили да знаете колко много животи сте докоснали. Всеки един от вас, не само този канал, не само някои от вас. Всички вие сте докоснали живота на много, много хора. Без вас светът би бил много различен от това, което е сега. Вие сте много могъщи същества.

Били сте лъгани и ви е казано, че не сте могъщи. Точно както сте били лъгани за това тяло – че то е нещо низко, което трябва да преодолеете, защото е пълно с грях и всички тези глупости. Има много лъжи във вашия свят. Много неистини. Нямаме време да отидем по-надалеч относно това сега.

Извиняваме се. Бихме се радвали да говорим цяла нощ. Каналът говори цял ден. Ще трябва да отпочине гърлото му все пак. Нали?

Така, че ще ви пожелаем лека нощ.

Може да си позволим още един въпрос.

Въпрос: Мъдро ли е да се търси просветление?

Лиа: Мъдро е да го потърсите, докато не осъзнаете, че то вече съществува вътре във вас. Когато осъзнаете това, търсенето, разбира се, ще приключи. Да? Но вие няма да го намирате първо навън. То винаги е било вътре във вас, но трябва да откриете за себе си, че е така. Затова започвате да го търсите навън, докато не разберете, че то не е там, като за начало. Обаче, веднъж като осъзнаете, че е вътре във вас, то ще е и навън. Какъв парадокс, нали? Всички ваши учители са казали това, нали? Ако помислите много внимателно и го поставите в тези думи, ще разберете какво всички те са казали. Нека го кажем още един веднъж, в случай че смисълът ви се е изплъзнал.

То винаги е вътре (във вашата същност). Винаги е било и винаги ще бъде тук, но докато осъзнаете това, трябва да погледнете навън, за да осъзнаете, че не е навън, защото е вътре. Веднъж осъзнали, че е вътре, ще осъзнаете, че то също е и навън, защото то е навсякъде. Разбирате ли? Това е парадокс, точно като този, при който имате линейно време и вечно време. Парадокс е. Имате вечни моменти сега, в които всичко вече е такова, каквото е, и вие вече сте съвършени, а имате също и линейно време, когато се учите да се усъвършенствате. Парадокс, нали?

И двете съществуват. И двете са реални. Това са две различни измерения, където и двете могат да бъдат опознати. И свободната воля, и предопределението съществуват. Има едно измерение, където всичко вече е планирано и се развива според плана, и има друго, където създавате миг след миг с вашите мисли и вашите решения. И двете са верни. Това са две различни измерения.

За нас беше радост да споделим това време с вас. Ние сме Лиа и членовете на Галактическата Конфедерация, на Ваше разположение в Безпределната Любов на Бога.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *