Истинското значение на Апокалипсиса

Из юнския бюлетин на Сал

Поздрави, Служители на Светлината. Приветствам ви с настъпването на новото слънцестоене – време на максимална светлина за северното полукълбо и минималнa – в южното. Днешната тема е Апокалипсисът – времето, в което живеем сега.

Тази дума се използва в религиозните текстове, често пъти в плашещ контекст. Но в буквален смисъл тя означава „разкриването на онова, което е било скрито“. С други думи, тя е предвестник на „една нова визия за Златна Епоха на мир и благоденствие“.

Достигането на новата Златна Епоха няма да бъде лесно. Бог няма да свърши всичко вместо нас. Ние трябва да запретнем ръкави и да се захващаме за работа за изграждането на този нов свят, защото ние сме съ-създатели с Бог, а не пасивни получатели.

Преди да можем да сътворим света, за който сме мечтали, всичко, което е фалшиво и негативно, трябва да излезе на повърхността на съзнанието, за да бъде изцелено, простено и освободено. Това е, което виждаме по света днес. Един пример за това са скорошните разкрития за това как правителствените агенции шпионират хората в Америка.

В личния ни живот това означава да казваме истината по-цялостно и открито, особено на себе си. Не можем да потискаме чувствата си или да се преструваме, че те не съществуват, иначе рано или късно ще ни се изправят пред лицето.

Пречистването и очистването не са лесна задача. Всъщност, за по-голямата част от човечеството това е най-трудното време, което някога е преживявала на планетата Земя. На онези, които упорито отказват да се събудят, които пренебрегват все по-очевидните послания за това, че нещата са извън равновесие, ще им бъде най-трудно през идните години.

Системите, в които живеем, са в противоречие с естествените закони на Вселената. Икономическите ни системи са основани на липса и оскъдица, докато Вселената е място на безкрайно изобилие. Ето защо тези системи трябва да претърпят радикална трансформация през идните години; така и ще стане. Дали преходът към по-просветлен начин на обмяна на стоки и услуги ще бъде гладък или труден зависи от нашето състояние на съзнанието. Искаме ли да направим необходимите промени и да преминем от консуматорски манталитет към такъв на отговорна грижа за Земята? Консуматорството се основава на възприятието на егото, че нямаме достатъчно и се нуждаем от все повече и повече неща, за да се чувстваме добре. Това е илюзия и тя трябва да бъде изцелена, простена и освободена.

За да подпомогна процеса на събуждане от тази и други илюзии, през следващите няколко месеца ще направя обширна обиколка в Европа, като ще посетя много от страните, които посетих миналата година, както и някои други.

http://www.icontact-archive.com/zvi55WNmFZpz-W-7QSE8SPh0Wydv1UoX

 

Повече информация за програмата на Сал при посещението му в България през август можете да намерите в секцията Събития на сайта и във фейсбук страницата ни. Сал ще изнесе няколко лекции с медитации в София, Пловдив, Бургас и Варна, както и два целодневни семинара в София (двудневен) и Варна (еднодневен).

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *