Припомняне на висшите сфери

Въпреки привидно безкрайните отклонения и капани, характерни за по-нисшите измерения, времето се променя драстично, когато започнете да се издигате обратно през нивата на плътност и се върнете към по-висше съзнание.

Любопитният момент относно илюзията за отделеност е, че щом веднъж я изоставите, започва да ви се струва, че никога не сте я изживявали. Привидно дългите, безкрайни часове на без­изходност, в които сте се опитвали да си спомните как да използвате ясновидските и телепатичните си духовни дарби, опитвали сте се да преодолеете възприятието за безсилие и безпомощност и сте изживявали болка след болка от човешките си взаимоотношения – всичко това се свива на малка топка душевен опит, веднъж щом се освободите от дуалността. Започвате да осъзнавате, че току-що сте се пробудили от един много дълъг сън, като все пак от перспективата на по-висшите сфери е изминал само миг.

За няколко секунди космическо време вие сте заспали и сте сънували, че сте изоставени, самотни и откъснати на една планета на насилие, гибел и отчаяние, а сега осъзнавате, че през цялото време сте били в безопасност, обгърнати от любящите ръце на своя Бог Отец/Майка, дори докато сте спали и сте сънували своя кошмар за отделеност.

Сега когато се пробуждате, вие привличате книги като тази, които ви помагат да поставите нещата в правилна перспектива. Те ви напомнят за по-голямата картина на живота ви като душа. Вашето привидно безкрайно пътешествие през много светове и измерения започва да придобива смисъл, когато осъзнаете невероятното разнообразие от душевни преживявания, през които сте преминали и които ви предстои да изследвате.

Както каналът по-рано спомена, душата не съди. Тя просто преживява и след това съхранява уроците от това преживяване. Вие току-що сте преминали през преживяването да изпаднете в отделеност и да изпитате усещанията, съпровождащи отричането на вашия Истински Божествен Аз. От човешка гледна точка това е било ужасяващо. От космическа гледна точка това е бил просто сън за смаленост и ограниченост.

Сега когато се пробуждате, пред вас се отваря цял нов свят от преживявания. Започнали сте да протягате ръце към други души, които се пробуждат, и имате различни видове взаимоотношения с тях. Вместо отново и отново да попадате в едни и същи капани, вие полагате съзнателни усилия да претворите своите взаимоотношения, така че те наистина да помагат на всеки един от вас да израства и еволюира. Вие вече не се лутате, изгубени и объркани, сред собственически, ревниви и гневни връзки един с друг.

Това не е лесен процес. Ако беше лесен, цялата човешка раса отдавна вече щеше да се е пробудила. Щом веднъж се освободите от гнева си към Бог и света и просто приемете, че падението е било едно много трудно преживяване, вие прекъсвате енергийната връзка с травмата, свързана със забравянето на вашия Истински Аз.

Човешкият ви ум иска да разбере как и защо се е случило това пътуване в отделеността. Ние не можем да предложим адекватен отговор на вашия интелект или его. Вместо това ви молим просто да приемете, че това е нещо, което душата ви се е съгласила да преживее. Ако ви помага, мислете за най-висшия урок на душата като за състоящ се в това да се научите да навлизате в състояние на съзнание, в което цялото страдание и мъка от хилядите години на еволюция вече нямат значение. Всичко е простено. Сега ние ви помагаме да се освободите от най-дълбоките пластове на скръб и мъка, или това, което някои наричат „древната болка“.

Това не е лесно за асимилиране, затова сега ще спрем и ще ви дадем възможност да го възприемете. Предлагаме ви, преди да продължите, да направите кратко прекъсване. Навярно би било добре да си направите медитация и няколко пъти да поемете дълбоко дъх, усещайки всичко онова, което протича в тялото ви в момента. Продължете да дишате, докато започвате да осъзнавате моделите на Първоначалната Причина, движещи се из Съществото ви. Просто наблюдавайте, без осъждане, какво усещане ви носи тази енергия. Ако преживяването ви е много интензивно, просто продължете да дишате дълбоко, като нежно масажирате или потупвате тялото си по местата, където енергията е най-силна. Усетете любов към цялото си тяло, емоции и ум. Знайте, че ще преминете през това преживяване с помощта на своя Висш Аз, духове водачи и Божествената Любов.

Из книгата „Интегриране на душата“ на Сал Ракели

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *