Променяне на света

Понякога ние се опитваме насилствено да правим промени в света. Въпреки това основната полза на протестирането за някаква кауза може да е опитът,  който дава на протестиращите. Мисля, че някои души се нуждаят от този урок. Други могат просто да искат да се издигнат над всичко това и да се научат да бъдат „духове в материалния свят“. Това не е като да се каже, че е грешно да се включат. Ако вашата Божествена Същност ви подканва да протестиратe, тогава направете така. Имайте предвид обаче, че това може и да има, може и да няма никакъв ефект върху кармата или свободната воля на другите. Тъй като всички ние сме свързани, всичко, което правим, засяга всичко останало. Въпреки това в 4Д и по-ниските  нива кармата и свободната воля могат да са доминиращ опит за душата. Не всеки, който е ходил при Иисус, за да бъде излекуван, е получавал чудотворно изцеление. „Освен ако нямате вяра, вие не можете да влезете в Царството“ означава, че ако във вашето съзнание доминират мисли на страх и липса, ще бъде много трудно да използвате свободната си воля, за да създадете красота и радост.

Като погледнем към света, често пъти изглежда, че духовните принципи не важат тук. Изглежда, че най-агресивните, безмилостни и незаинтересовани хора са тези, които печелят „благата“, но това е, само защото те са по-фокусирани върху получаване на материални неща, защото те вярват, че в това е спасението. Ако вашият приоритет е Духът, тогава ще откриете съкровището дълбоко в сърцето си (вашето Божествено Присъствие). Тази опитност ще бъде много по-ценна от всякакви дрънкулки на този свят.

Поради свободната воля е възможно, теоретично, някой да прехвърли отговорността за собствените си творения (карма), ако това е урок, който участващите души искат да изпитат. Развиващата се душа обаче като цяло не би искала да пропусне уроци, като друг „поеме“ кармата й. В крайна сметка в кармичните отношения сте склонни да привличате едни и същи видове хора (и опит), докато не научите урока. В някакъв бъдещ момент душата, чиято карма е била „пресечена“ от друга душа, може да осъзнае, че е бил пропуснат важен опит.

Това повдига още един въпрос по отношение на отвличанията и т.нар. намеса в свободната воля. Моето възприятие е, че повечето, ако не и всички, отвлечени имат договор на нивото на душата с похитителите, въпреки че най-вероятно те ​​не осъзнават наличието на такъв договор. В повечето случаи те принадлежат към групата души или извънземната раса на похитителите и просто са въплътени в човешка форма. В този случай похитителите може да са заловили тези души, за да им помогнат да се събудят за тяхната по-висша същност. Това не означава непременно да се толерират такива експерименти, но предлага друга гледна точка.

Ако се изкуша да се чудя защо светът се управлява от бандити, които изглеждат по-малко интелигентни и любящи от мен, аз не забравям, че всяка душа има своите специфични уроци за учене и може би някои от нас вече са научили в друга поредица от животи как се контролират и манипулират масите и следователно ние нямаме желанието да играем тази игра в този живот. Нашите ръководители са отражение на нашите морални ценности – на колективно ниво. Ако по-голямата част от хората са „стадо овце“, т.е. желаят да бъдат водени вместо водещи, тогава те ще изберат лидерите, които отразяват този техен манталитет. Сигурността и успокояващите думи ще бъдат по-важни от свободата и от това да се научат да мислят сами за себе си. „Ако замените свободата за сигурност, не заслужавате нито едното от двете“ гласи един популярен израз сред по-просветените.

В днешната медийна среда е достатъчна и само една душа (с много харизма,убедителност и пари), за да промени света чрез създаването на филм или медийно събитие. Излъчването му е друг въпрос, но ако в него има бедствие, смърт и травми – е, това продава. От свободната воля на хората зависи дали ще удостоят с вниманието си създателя на филма, като отидат да го гледат. Ако темата на филма е катастрофа, това може да предизвика лавина от страх и негативни чувства. Филмът би могъл да действа като огромен стимул за действителните 3Д бедствия и може да повлияе на 3Д времевата линия. Най-малкото филмът може да увеличи вероятността от природни или предизвикани от човека бедствия. Повечето от т.нар „овце“ са наивни и лесно контролируеми и могат да бъдат накарани да повярват в почти всичко, ако това им се насажда от медиите. Постоянният фокус върху негативността, убиването, изнасилването, мъченията, насилието и жаждата за власт води до увеличаване на вярата в тези неща и увеличава тези прояви в света. Въпреки че това може да е очевидно за посветените, това не е така за „стадото овце“.

Сал Ракели, юли 2004 г.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *