Сродни души

Души, които се привличат помежду си, независимо от тяхното положение по отношение на възникването на душите, се наричат сродни души. Можете да имате всякакъв брой сродни души. Този термин се е използвал като взаимозаменяем с термините пламъци близнаци и членове на семейството души до степен да се превърне в източник на голямо объркване. Ние използваме едно много общо определение, което е следното: сродни души са всеки две или повече индивидуални души, които усещат взаимно привличане или се чувстват свързани на душевно ниво. Макар че обикновено ги представят като романтични партньори, сродни души могат да бъдат членовете на семейството, приятелите и дори бизнес партньорите.

Навярно думата „другар“ в смисъла, в който я използват британците, е по-подходяща в случая, отколкото идеята за някаква моногамна, обвързана или женена двойка. Мислете си за „приятели по душа“.

Всяко човешко същество на Земята има много сродни души. Те са онези хора, в допълнение към пламъците близнаци и членовете на вашето семейство души, към които бивате естествено привлечени и с които искате да прекарвате време.

Понастоящем на Земята има малко над седем милиарда души. Логично е да се предположи, че може да има хиляди хора, с които взаимно да се привличате. Някои от вас имат сходни астрологични конфигурации, някои са се срещали в минали животи, а някои просто имат сходни интереси. Причините за взаимното привличане са безбройни. Съветваме ви да не губите твърде много време в опити да разберете причините, поради които взаимно се привличате, а просто да се наслаждавате на енергията помежду си.

Сродните души може да включват кармични връзки, допълващи се двойки или родствени души (хора, които имат много прилики, но които не са непременно част от едно и също семейство души). Души, които взаимно се привличат, могат да се съберат в един живот, когато не са особено отдалечени в еволюционното си развитие, да натрупат много карма и след това да сключат споразумение да изчистят кармата си в някой бъдещ живот. Допълващите се души може да осъзнават ползата от това да са заедно, тъй като те си помагат в това да се допълват по един здравословен начин. Това не бива да се бърка с взаимнозависимата идея за „другата половинка“. Тази стара идея за това как да се намери пълнота в една връзка се основава на вярата на егото, че сте незавършени и се нуждаете от някого извън вас, който да ви направи цялостни.

Истински допълващите се души по естествен начин си помагат един на друг в изпълняването на своите мисии на Земята, без емоционалната привързаност и собственическото чувство на взаимнозависимите двойки. Осъзнаването на това, че сте част от една допълваща се двойка, може да бъде полезно, доколкото не ставате прекомерно привързани един към друг.

Родствените души може да се съберат с конкретна цел. Често ги откриваме сред бизнес партньорствата и случайните приятелства. Те могат да обединят сили конкретно за работа по хуманитарни проекти или други каузи, предназначени да спомогнат за просветляването на планетата. Те работят добре заедно поради взаимното си привличане на душевно ниво и поради това, че обикновено нямат много неразрешени кармични проблеми, които често пъти засягат онези, които имат по-дълбока душевна връзка.

С други думи, тъй като те не са така дълбоко свързани, както повечето членове на семейството души, за тях е по-лесно да се фокусират върху съвместните си творчески усилия.

Из книгата „Интегриране на душата

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *