Тантра и енергийно сливане

Както беше казано по-горе, практикуването на тантра е възможно, единствено когато душите са изцелили повечето си сексуални проблеми и са способни да бъдат напълно в присъствие един с друг, миг след миг, без очаквания – явни или скрити. В повечето случаи тантричните партньори се нуждаят от много години на упражняване и подготовка, преди да станат способни успешно да движат енергията по тантричен начин.

Използването на стимулиращи средства при правенето на любов може и да е благотворно, но това не е тантра. Специалните ритуали, танците, поднасянето на дарове, напяването или тренираното издигане на кундалини може да са полезни, но не са тантра. Те могат да помогнат на душата да се подготви за навлизането в тантрично състояние, но истинската тантра се случва само тогава, когато всяко осъждане и предварителни представи са оставени настрана, всички прегради са премахнати – емоционално и умствено, даването и получаването на енергията е уравновесено и всеки човек напълно и изцяло възприема другия наистина като Божественото.

Двойките, намиращи се в тантрична прегръдка, могат да почувстват, че се носят по вълните на космическия океан. Може да се почувстват потопени в море от безкрайно удоволствие. Свързването на душите им създава една по-голяма реалност – възникването на групово-душевен комплекс. Налице е едно „ние“, което надхвърля „аз“ и „ти“, но въпреки това по никакъв начин не омаловажава индивидуалността на която и да е от душите.

Разгледахме накратко темата за тантра, тъй като тя има отношение към целостта и интегритета на индивидуалните души. Докато така наречената „нормална“ сексуалност между непросветлените човешки същества води до фрагментиране на душата, тантричната практика, когато се изпълнява правилно, води до интегриране на душата. За да опишем изчерпателно механизма на тантра йога и сложността на енергийния обмен, може да се наложи да напишем цял том, така че ще обобщим, като кажем, че всяка практика между две или повече души, която зачита целостта и интегритета на всеки член и която включва висока степен на самоосъзнатост, ще спомогне за интегрирането на душата, а не за фрагментирането ѝ. Всичко се свежда до енергията и до това как тя се отдава и получава от всеки един от членовете. Ако е налице чист обмен, не се натрупва никаква карма и не възниква никакво фрагментиране.

Из книгата „Интегриране на душата

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *