Освобождаване на работната етика

Работната етика се „набива“ във всяко човешко същество както на генетично, така и на обществено ниво. Натрупана е голяма колективна травма във връзка с животите, когато душите е трябвало да вършат тежък физически труд само за да оцеляват. От перспективата на душата, това е било учебен процес. „Ще се въплътя в беден регион на Русия по време на загиване на реколтата от пшеница и голям глад, за да изпитам лично какво е усещането от това преживяване“, казва приключенски настроената душа. Не забравяйте, душата не оценява и не съди преживяванията. Тя просто се стреми да има колкото може повече преживявания, докато се въплъщава в по-нисшите светове.

В резултат на тежкия опит в някои животи негативното вярване „Трябва да се боря, за да оцелея“ се програмира дълбоко в подсъзнанието. Дори когато става ясно, че научният напредък, медицинските технологии и новите селскостопански методи и системи за доставки могат да доставят храна, вода и лекарства до всеки човек на тази планета, въпросното вярване неизменно спомага за саботиране на опитите светът да бъде превърнат в място на изобилие и благоденствие.

На пръв поглед може да изглежда, че политическите и религиозните системи пречат на разпределянето на наличните стоки и държат душите в невежество за естествените закони на храненето и селското стопанство. Но под тези привидни блокажи по пътя лежат дълбоко вкоренените модели за липса и недоимък, вярвания, които съпровождат човечеството от времето на Първопричината.

Щом се отъждествите с малкия си човешки аз, животът наистина започва да прилича на борба. Дори когато отделите малко време и опитате да се отпуснете, умът ви скоро започва да замисля нови стратегии. „Трябва да бъдеш постоянно зает – напомня ви той, – иначе ще забравиш нещо важно.“

Макар в днешния свят да има много неща за правене, когато организирате всекидневието си правилно, остава време и да не правите нищо, особено в западното общество. Нашите читатели варират в широки граници, от много богати до непритежаващи пари или материални вещи (освен нает компютър или взета от библиотеката книга и способността да прочетат това). Но всеки от вас, без изключение, може да отдели един ден от графика си, без светът ви да се разпадне напълно.

Под работната етика се крие страхът, че ако не работите достатъчно здраво, ще се случи нещо. На някои места работната етика е толкова силна, че са създадени системи за наказание на онези, които не произвеждат достатъчно бързо, какъвто е случаят в манифактурните предприятия. В този случай страхът се предава от управляващия екип до всички служители, въпреки че перспективата е различна в зависимост от нивото. Директорът изпитва голям страх, че няма да изпълни своята квота или минималната норма печалба, докато работникът се страхува да не бъде уволнен, ако не действа достатъчно бързо на поточната линия.

Умението да се отпускате наистина и да не правите нищо е един от ключовете към просветлението. Но това означава да се изправите лице в лице с различните аспекти на вашия аз, свързани с обсебването от заетостта, както и с многобройните емоции, някои от които са доста неудобни. Обърнете внимание, че много от вас, които все пак медитират, в някои моменти смятат, че би трябвало да правят нещо друго. Или запълвате свободното си време с безсмислена активност, за да не се изправите пред самотата, дебнеща изпод безкрайните ви светски ангажименти.

На Новата Земя всеки ще дава своя принос, но първо всички души ще бъдат научени кое точно е най-важно и защо. Създаването на красива, хармонична среда ще бъде сред главните приоритети. Това означава много работа за дърводелци, водопроводчици, електротехници, дизайнери, инженери и т.н., както и много възможности за градинари, художници, скулптори, музиканти и артисти.

Цената на даден продукт или услуга ще се основава на приноса й за благото на общността. Избраните за членове на съвета на общността ще взаимодействат с останалите й членове и ще търсят обратна връзка от тях. Ще задават въпроси като: „Какво е усещането ти за тази картина?“ или „Как ти се струва ей там да бъде построена сграда?“

Всеки ще има възможност да изказва свое притеснение или отзив. Тези неща ще започват от „народно“ ниво, може би включвайки първоначално само по няколко човека от всяка секция на общността, преди постепенно да се разпространят. Може да се окаже прекалено да се допитвате за идеите си до цял град, но към обсъждането на някои от тях бихте могли да включите няколко съседни домакинства или едно застроено каре от вашия квартал.

Нашият съвет е подобен на това, което нашият канал често съветва клиентите си: „Правете малки стъпки. Не опитвайте да спасите света за един ден. Работете заедно с неколцина от най-близките си приятели и роднини за разчупване на работната етика и правете това, което наистина обичате да правите. Намерете точното си място.“ Ако всеки на Земята прави това, което обича, няма да има проблем да се намерят достатъчно души за извършване на задачите, необходими за функционирането на дадена общност.

Някой от вас може да каже: „Но аз не знам какво искам да правя наистина. Знам само, че не е това, което правя сега.“ Съществуват различни средства и техники за откриване на вашата страст. Помолете канала или друг терапевт да ви помогне да влезете във връзка с истинските си желания.

Във всеки случай нещата, които ви носят най-голяма радост в живота, са свързани с предназначението и мисията на вашата душа. Важно е да се фокусирате върху тези неща, дори да не можете да си представите практически начин да печелите доходи или да имате бизнес в тази област.

Преструктурирането на вашия живот в съответствие с истинските ви желания и радости, не е лесно. Изисква вътрешен ангажимент и отговорност да правите по малко всеки ден, за да се движите в посоката на вашите мечти. Дори да отделяте само по половин час на ден, не се отказвайте, а го правете. Ако е необходимо, отбележете го в бележника си със задачи. Отделяйте време, посветено на това, което обичате да правите най-много в живота. И не се притеснявайте как ще го превърнете в бизнес. Просто се потопете в радостната изява на жизнения ви път. По-късно можете да обмислите подробностите как да материализирате мечтите си, така че да ви донесат просперитет и баланс.

Този канал разполага с просто творческо писмено упражнение, което ще ви помогне да правите това, което обичате да правите, и да бъдете добре платени. Ако не сте наясно какво искате да правите, свържете се с него.

Из книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2012 - 2030 г.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *