Как еволюират душите

Ще поговорим за еволюцията на душата – как се развиват вашите души и какво може да се очаква според тяхното развитие, и ще разкрием някои детайли и механизми на еволюцията на вашата душа.

Нека първо да разгледаме как душите идват във въплъщение и какво се случва с тях между въплъщенията.

Тази вселена се състои от 12 измерения, а човешките същества са съставени от 12 плътности. Всяко от тези нива притежава свои правила и принципи, които ръководят неговата сфера на Творението. Освен това съществуват универсални закони и принципи, които действат във всички плътности и измерения. Ще се докоснем и до някои от тях.

Излизайки от Божественото Съзнание, вие сте станали индивидуални души. Притежавате матрица, част от Божествения План, който вече е закодиран във вас. Във вас е заложен потенциалът на всичките 12 плътности. Притежавате аспекта на Висшия Аз за всяка от 12-те плътности на Творението. Дадени са ви кодовете и ключовете, позволяващи ви да възприемате и изследвате всяка от 12-те плътности.

Добър пример би бил дървото секвоя, което има най-голямата продължителност на живот на вашата планета. Семената на секвоята са много малки, примерно половината от нокътя на малкия пръст. Но във всяко семенце се съдържа матрицата за цялото дърво. Когато семето покълва, расте и зрее, кодовете и ключовете на ДНК в семето активират различни нива на развитие. Има коренна система, ствол, големи клони, малки клони, иглички, кора и различни други защитни механизми, които пазят дървото от болести. Те се активират на различни стадии от растежа на дървото.

Връщайки се към обсъждането за еволюцията на душата, високите плътности (нивата от 8-мо до 12-то) са известни като нива на колективното съзнание. Когато сте в тези плътности, вие като че ли се развивате назад към Божественото Съзнание. В действителност това не е така, тъй като, използвайки аналогията с роденото дете, нима детето се опитва да порасне и да се върне в утробата на майка си? Надяваме се да не е така, иначе това би било симптом за сериозно психично разстройство.

И все пак, когато детето расте, то все повече започва да прилича на биологичните си родители. Започва да изглежда, да мисли и да говори като тях.

По такъв начин, развивайки се от 8-ма до 12-та плътност, вие все повече започвате да приличате на Твореца, на своите Божествени родители. Еволюцията в естествената си форма се развива нагоре през нивата на индивидуалност, която достига кулминацията си в седма плътност, след като са изследвани ниските плътности (от първа до шеста). Седмата плътност е нивото, на което сте вибрирали, когато сте се родили като индивидуална душа.

Вие идвате в седма плътност като индивидуална душа и обикновено започвате да растете към осма, девета, 10-та, 11-та и 12-та плътност. И когато достигнете 12-та плътност, вие ставате Богове Творци. Тогава можете да творите, както вашите Божествени родители. По право ставате бог, способен да сътворява цели вселени, и вие наистина създавате вселени. В единната безкрайна Вселена на Бог съществуват още стотици хиляди други вселени, които са творение на онези аспекти на Божественото Съзнание, достигнали до 12-та плътност. Като индивидуални души вие можете да изследвате много от тези вселени.

С други думи, ние сме просто ваши по-големи братя и сестри по пътя, ако искате да използвате този израз. (В действителност ние съществуваме извън половете. За нас тази идея няма смисъл, но може би има значение за вас.) Като ваши по-големи братя по пътя ние създадохме множество прекрасни неща, за да израствате и трупате опит, докато се развивате и разширявате своето съзнание. Съществуват безброй вселени, достъпни за изследване. Затова никога няма да ви се наложи да мислите какво ще изследвате, тъй като познанието е непрекъснат процес, даже и за нас. Можете да си помислите, че като души от 12-та плътност, ние сме завършили своето обучение. Това не е така. Познанието е безкраен процес, както израстването и развитието, и в това се състои неговата красота, неговата величественост.

Из книгата „Измененията на Земята и бъдещето на човечеството“

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *