mega888 Преживяването на смъртта

Преживяването на смъртта

„Клиент под регресия: Хората не бива да се страхуват от умирането. Смъртта не е нищо по-страшно от дишането. Умирането е толкова естествено и толкова безболезнено, колкото... премигването с очи. И при него се случва почти същото. В един момент се намираш в един план на съществуване, след което премигваш с очи, така да се каже, и вече си в друг план на съществуване. Става въпрос за физическото усещане, което имаш, и то е точно толкова безболезнено. Ако изпитваш някаква болка по време на този процес, тя се дължи на физическо нараняване, но в духовно отношение няма никаква болка. Спомените ти са непокътнати и се чувстваш така, сякаш животът ти си продължава. Понякога ти отнема известно време, за да забележиш, че вече не си свързан с физическото си тяло, но обикновено това се забелязва веднага, тъй като възприятията ти се разширяват до степен да възприемаш духовния план, без воалът да ти пречи. Това е мътното огледало, както някои са го оприличили. Онова, което се случва, е, че отначало има период на ориентиране. Все още силно осъзнаваш физическия план, но изследваш и попиваш усещанията, свързани с осъзнаването на духовния план, докато накрая свикваш с факта, че наистина се намираш в духовния план и започваш да приемаш това спокойно.

Долорес Кенън: Кажи ми, духът включва ли и душата, когато напуска тялото?

К: Твоят дух е твоята душа. Понятието за душата обхваща онази енергия, която ти би нарекла свой дух, своя идентичност, своя реалност. Това в действителност е твоят истински аз. Можеш да го наречеш свой дух или своя душа в зависимост от това кое схващане би избрала да интегрираш в своята реалност.

Д: Чували сме много за т.нар. „сребърна нишка“. Съществува ли такова нещо?

К: Би могла да я възприемаш като жизнена връзка, достигаща до тялото ти, която е съвсем реална по природа. В енергиен смисъл това е нишката, която поддържа жизнена връзка между енергиите ти и тялото ти. Това е напълно реален механизъм.

Д: Тогава в момента на смъртта тази нишка се прекъсва?

К: Това е вярно.

Д: Някои хора се страхуват да имат преживявания извън тялото от страх, че биха могли да се разделят  преждевременно с тялото си.

К: Възможно е да се направи това. То обаче почти сигурно се прави съзнателно, а не по случайност.

Д: Имаш предвид, че, когато те излязат от тялото, сребърната нишка ги свързва с него, така че те не могат, така да се каже, да се изгубят?

К: Това е вярно. Не бива да се страхувате да изживеете астрално пътуване, тъй като, ако не му е било писано да се случи, то никога не би се случило.

Д: Но в много случаи то не е запланувано; то е спонтанно.

К: Това е вярно. То е „спонтанно“.“

- Из книгата „Между смъртта и живота​“ на Долорес Кенън

Книгата можете да поръчате директно от сайта на издателството без оскъпяване за доставка.

Можете да намерите книгата и в книжарници Хеликон, Сиела, Store.bg и др.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *