mega888 Изгледите за мирна и за насилствена революция

Изгледите за мирна и за насилствена революция

При написването на тези редове десетина страни са в различен стадий на революция, мирна или не. Както може да се очаква, огромната част от проблемите, довели до бунтовете, са съсредоточени около благополучието на душите, живеещи в тези страни. В местата, където гражданите стават обект на т.нар. „мерки за икономически ограничения“ или където правата биват грубо потъпквани, обикновено се стига до бунтове.

Така наречените „властимащи“ са наясно с това и въвеждат нови мерки за контрол и потискане достатъчно постепенно, за да минават по-незабележимо. Като ограничават постепенно свободата или увеличават цените, или намаляват предлагането на определени стоки и услуги, живеещите под такива режими хора не забелязват контраста така остро и привикването им към промените става по-лесно.

Но по-високите честоти, идващи към планетата Земя, възбуждат емоционалните и психологическите проблеми буквално на всяко човешко същество и тогава значителен брой души са склонни да реагират решително или агресивно.

Така например, ако сте граждани на страна с някаква степен на потисничество от нейните лидери (какъвто е случаят с около 90% от държавите на Земята) и някоя нощ ви споходи сън за свят на пълна свобода и сътрудничество, на другия ден вероятно ще се събудите със съвсем различна перспектива за обществото, в което живеете.

С увеличаване на енергиите все повече души ще имат подобни „сатори“ преживявания, при които от по-висши измерения ясно им показват, че не е нужно нещата на Земята да бъдат такива, каквито са в момента. Прибавете към това седмото по ред увеличаване на цената на хляба за една година и ще получите формула за революцията.

А дали тази революция ще бъде мирна или съпроводена с насилие, зависи от няколко фактора, включително: (1) колко дълго е била потискана волята на народа; (2) колко силно е потискането; (3) колко дълбоки са мерките за ограничение; (4) какъв тип е медийната пропаганда на страната; (5) каква е вероятната реакция на полицията и армията към открити протести; (6) каква е демографската ситуация в областите, където има най-голяма вероятност от конфликт; (7) каква е историята на конфликтите в съответната страна; (8) доколко голям е страхът на гражданите на страната; (9) кои са преобладаващите религиозни вярвания; и (10) какво е отношението им към насилието.

В крайна сметка всичко се свежда до това, доколко отчаян е народът на страната. Ако е просто недоволен от начина си на живот и вижда, че мирният протест привлича вниманието към бедите му, революцията най-вероятно ще бъде относително мирна. Ако хората обаче бъдат докарани до отчаяние поради липса на работа и недостиг на храна и вода, но имат достъп до Интернет, за да видят, че ситуацията в други държави е много по-добра, вероятността от революция, съпроводена с насилие, нараства значително.

Властимащите в по-нестабилните страни разчитат на намаляващата енергия на протестиращите. Нормално е да бъдат отслабени поради недостиг на храна или вода или да нямат достатъчно средства за купуването на оръжие, независимо дали легално или от черния пазар.

От друга страна, много от потиснатите чувстват, че няма какво да губят, и защо в такъв случай да не се разбунтуват? В даден момент нещо на емоционално ниво вътре в душата ще се счупи и целият потиснат гняв ще се излее навън. Това може да се изрази чрез манифестиране из улиците, съпроводено с крещене на лозунги, или да излезе навън по-хаотично под формата на плячкосване и размирици.

Едно е сигурно. След като се събудят, душите ще бъдат по-малко склонни да се примиряват с контрола и потисничеството, независимо дали открити или прикрити. Нашата група и този канал предсказваме, че буквално всяка голяма страна ще премине през някакъв тип революция през следващите 30 години.

В страната на този канал (САЩ) поне 30-40 милиона души са изключително недоволни от своето правителство. Както стана дума, в САЩ едва няколко милиона души работят за правителството (и само няколко стотин хиляди работят като полицаи и военни) и те няма как да се справят с надигналите се 30 милиона човека, тръгнали срещу своята столица. В Обединеното кралство съотношението между държавни служители и недоволни от своите лидери е подобно. Когато тактиките на правителството за сплашване и държане в страх започнат да се пропукват и гражданите започнат да си дават сметка, че като група са по-силни от полицията и армията, те ще бъдат по-склонни да излязат на улицата.

Бунтът на площад „Тянанмън“ в Китай през осемдесетте години на ХХ век се провали, защото страхът на населението да се вдигне срещу своето правителство все още бе прекалено голям. Контролът и потисничеството в тази страна бяха развивани до нивото на изкуство десетилетия наред. Сега там опитват да ограничат достъпа до Интернет, за да попречат на младите китайци да получават информацията, разпространявана от радикални групи по света. Те обаче не могат да ограничат това, което се предава от по-висшите измерения, а много китайци са отворени и възприемчиви за по-висши истини. Успехът на революцията в тази страна е въпрос единствено на време.

Много благоденстващи души в различни страни по света се страхуват да не загубят работата или престижа си, ако участват в бунт. Но с нарастващата безработица и влошаващото се качество на живот в много от т.нар. „технологично напреднали“ места дори заможните сред вас са готови за промяна.

Каква е следващата стъпка след революцията? Без реалистичен и лесно приложим план за действие е възможно смяната на режима да не подобри особено живота.

На всеки няколко години в страната на канала избират нов президент, конгрес и сенат. В по-голямата си част членовете на неговото правителство принадлежат към две политически партии – демократическа и републиканска. Но и двете партии са в голяма степен изразители на статуквото.

Този канал има следния любим израз: „Смяната на политическите партии в Съединените щати напомня много пренареждането на столовете на палубата на „Титаник“. Никакви реформи, обещания или козметични подобрения няма да променят фундаменталния факт, че сегашната икономическа и политическа система в почти всички държави на света се основава на остарели принципи на трета плътност като печеливши и губещи, имащи и нямащи, контролиращи и контролирани, потисници и потиснати, богати и бедни, и т.н.

С издигането на Земята ще се раждат революции и много ще насочат успешно света в посока на новия начин на мислене и действие, който в по-голяма степен е в хармония с по-висшите принципи на любовта и състраданието.

- Из книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2017 - 2030 г.“ на Сал Ракели

Книгата можете да поръчате директно от сайта без оскъпяване за доставка.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *