Психологически промени при преминаването през порталите

Както стана дума в Глава първа, главната психологическа промяна, която може да очаквате при преминаването си през порталите, е чувството за завършеност, за сигурност, че никога вече няма да може да се върнете към това, което сте били преди. Досега сте се люшкали между егото и Божествения си Аз. Въпреки че повечето базисни аспекти на вашето човечество няма да изчезнат магически за една нощ, ще имате несъмненото усещане, че вътре във вас се е променило нещо фундаментално. Няма да бъдете в състояние да се върнете към същността, която сте били преди преминаването през порталите. Старите начини и модели просто вече няма да работят.

Едно от състоянията, които наблюдаваме в този канал и в други възнасящи се души, е тенденцията да използват все повече дясното си мозъчно полукълбо. Този канал например е израснал в интелектуална, научна среда и се е гордеел, че е бил логичен, рационален и „стъпил на Земята“. През последните години обаче интелектуалната лява страна на мозъка му из­глежда все по-често „дава на късо“ в полза на спонтанния, интуитивен, „дясномозъчен“ подход към живота.

В някои още по-крайни случаи ваши учени са получавали мозъчен удар и внезапно са оставали без интелектуалната си мощ. В началото това им се струвало изключително тревожно, но съвсем скоро тези души установявали, че притежават големи дарби като интуиция и свръхсетивни способности, каквито преди не са проявявали.

Този канал предположи правилно, че една от причините за споменатия ефект е наличието на многобройни аз във всеки от вас, работещи на различни нива, за да ви помогнат да осъществите прехода. Така например е възможно фрагменти от вашата душа да бъдат изпратени на различни места по Земята, за да помагат при кризи или разрешаване на карма. След особено значителна промяна на Земята може да бъде трудно да се концентрирате върху текущите си задачи, дори ако на съзнателно ниво не сте особено заинтересувани от тази промяна. В такъв случай обикновено казвате, че мислите ви са разпилени и не сте в състояние да се концентрирате, защото не ви излиза от главата случилото се някъде по света.

Макар да се случва най-често непосредствено след преживяна тук и сега травма, фрагментиране на душата не е изключено и когато травмата е на другия край на света и засяга хора, които не познавате лично. Би било добра идея да използвате някоя техника за интегриране на душата след голяма катастрофа или катаклизъм, дори да не сте пряко засегнати физически от тях.

Вие ставате по-чувствителни. Това може да изглежда и като благословия, и като проклятие, зависи от гледната ви точка. Успоредно с вашата еволюция ще се развива способността ви да променяте нивото на своята чувствителност по желание, но принципно ще усещате нещата по-дълбоко, в това число тъгата и болката на човечеството. Понякога това ви се струва непоносимо и вие се отдръпвате в себе си, затваряте се и търсите начин да избягате. Вместо това ви препоръчваме да призовете силата и присъствието на вашите духове-водачи, ангели, архангели и възнесени учители, за да ви помогнат да се центрирате отново и да излъчвате любов и състрадание към засегнатите части на човечеството.

Вие сте Едно с целия живот, затова е естествено да чувствате болката на онези форми на живот, които имат проблеми със земните промени. Психологията на прехода включва да се научите как да преживявате това Единство и същевременно да се разграничавате емоционално от него.

Както стана дума неведнъж, приемането на промяната е крайъгълният камък на готовността за възнесение. Да бъдеш психологически непривързан и дори психологически невидим за света в трета плътност е част от процеса. Като отстранявате внимателно всякакво осъждане, вие сте свободни да приемате само онези аспекти на живота, които действат наистина извисяващо във всеки смисъл на думата.

Макар някога борбата да беше неделима част от израстването на вашата душа, като напълно зряла душа осъзнавате колко е безполезно да се вкопчвате в остарялата система от вярвания, според която борбата е задължително условие за достигането на просветление. Сега вие разширявате това осъзнаване до сферата на физическото възнасяне. Фактът, че откакто съществува този свят са се възнесли съвсем малък брой души, не означава, че това е почти непостижимо. Може би е било така преди наскоро дадените Божествените Повели, но сега това е постижимо.

Радвайте се, скъпи Творци, защото изискванията за допускане в света на истинската свобода са разхлабени. Вашето предназначение не е вечно да тичате в колелото на превъплъщенията като хамстер в клетка. Времето ви на смърт и прераждане е към своя край. Грижете се добре за физическото си тяло, възпитавайте сърцето и пречиствайте ума си. Освободете се от всички системи от вярвания, рисуващи картина на недоимък, ограничения и смърт. Вие сте сътворени по образ и подобие на вашия Създател, който е неограничен и свободен.

Из Глава 3 „Вътрешните промени“ на книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2012 - 2030 г.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *