Припомняне на минал живот

Като израствате и еволюирате, способността да си припомняте минали животи ще нарасне значително. Вие завършвате кармичните структури. Този живот е кулминация. Той е като края на пиесата, когато всички актьори излизат на сцената, за да се поклонят заедно. Ето защо през идните години ще срещате хора отпреди хилядолетия, изиграли важна роля във вашата еволюционна спирала. Тези отдавна забравени от вас хора са участвали в ситуации от ранни етапи от пътя на вашата душа.

Няма да е необходимо да си спомняте всичките си минали животи, а само имащите някакво отношение към това, което учите сега. Обикновено спомените ще ви заливат, когато ви е нужно разбиране в дадена област. Възможно е с нарастване на вашата осъзнатост да имате проблясъци от многобройни животи, при които за миг виждате въплъщенията си наредени като перли в огърлица.

Така например може да зърнете всичките си животи, където сте били преследвани заради вашите вярвания. Вместо да преживявате всеки от тях и да се въвличате в неговата драма и емоции, ще имате способността да видите мигновено целия този модел, минаващ през всеки живот и в настоящето. След това може да използвате различни техники за лечение на времевата линия, за да пречистите останалата карма и заседналата енергия около тези преживявания.

Едно от най-големите психологически препятствия за прео­доляване е страхът от провал. Той възниква често поради спомени от минал живот, когато уж не сте изпълнили мисията си. Този канал е консултирал стотици души, живели през последните десетилетия на Атлантида. Преобладаващият негативен психологически модел в тези души е свързан с идеята, че не са направили достатъчно, за да предотвратят разрушението на любимата си родина. Много от тях се чувстват отговорни и виновни за своята част в колективната карма на този период. Смятат, че е необходимо многократно да си прощават за своята роля в драмата.

Атлантида е част от по-голям проблем, който ни връща чак до Първопричината или Падението. Ще припомним накратко, че възходът и падението на цивилизациите на Земята се дължат на фундаментален блокаж на съзнанието на човечеството. По време на падението (което всъщност не е нищо друго освен попадането в мрежите на по-нисшите светове и отъждествяването с тях, забравяйки истинската си Божествена природа) преживяването е било толкова травмиращо, че човечеството е правило всичко възможно никога повече да не го повтори.

Ако сте установили, че в тази книга вече говорихме за падението, значи паметта ви служи добре. Това не е първият, нито ще бъде последният път, когато ще обсъждаме Първопричината.

Отказът да погледнете случилото се при първоначалното ви слизане в по-нисшите светове е основната причина за привидно безкрайните активирания на автосаботажи и провали на мисията, довели до краха на напреднали общества на Земята.

Изпитваната от много души вина създава такъв дискомфорт, че тя остава скрита в подсъзнанието. Това означава, че много от вас отричат и потискат онази част от себе си, която смятат, че е причина за падението.

Поддържането на този фрагмент на душата отделен от съзнанието отнема огромна енергия, което води до изтичане на жизнена сила от душата. Това омаломощаване на душата означава, че човечеството няма достатъчно енергия за пречистване на стари кармични модели, свързани с падението и следователно всеки път, когато достигне върховете на дадена цивилизация, човечеството не е в състояние да мине отвъд определена точка. Каналът нарича тази привидна бариера „духовен стъклен таван“.

Външната проява на този основен психологически модел е привличането на условие или събитие, което саботира успеха на цивилизацията. В едни случаи това може да бъде негативно настроена извънземна раса, която идва на Земята и се кръстосва с човечеството, разреждайки неговата ДНК така, че честотата и вибрацията му падат под нивото, нужно за поддържане на цивилизацията. В други случаи той се материализира като недостиг на енергия и прозорливост за преодоляване ефектите от прецесионното изравняване на оста или мутациите, свързани с преминаването на комета, или колебанията, асоциирани с преминаването на планетоид.

Души с особено голямо отричане на Първопричината обикновено стават самодоволни и лениви, когато животът се подобри. Чувстват се комфортно в относителното си богатство и лукс и престават да се стремят към опит, подпомагащ израстването и развитието им. Това може да се оприличи на застояла вода край река.

Тези колективни „плата“ в крайна сметка причиняват упадък и разпадане, така както езерото със застояла вода в крайна сметка пресъхва и животът в него умира.

Страхът от изправянето срещу първичните чувства, свързани със слизането в по-долните светове не позволява на човечеството да достигне физическо възнесение, с изключение на шепа души. Страхът е несравнимо по-лош от самото преживяване при изправянето лице в лице с първичните чувства. Щом веднъж застанем срещу тези чувства на отделеност и изоставеност, загубените фрагменти на душата се връщат и тогава тя има достатъчно енергия за преодоляване на ентропията, свързана с по-нисшите светове, като така се връща обратно на пътя на възнесението.

Човечеството за пореден път е достигнало тази точка. Този път, благодарение на Божествените Повели, историята е различна. Достатъчен брой души са способни и готови да преодолеят Първопричината, за да направят възможно масовото възнесение. Огромна маса души също така не са готови за възнесение. Въпреки всичко главният урок за много души е желанието да живеят заедно в относителна хармония и мир на Земята. Заедно тези души ще изградят Новата Земя, за която стана дума в Глава първа.

Из Глава 3 „Вътрешните промени“ на книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2012 - 2030 г.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *