Господ Сананда за точността на канализираните послания

Получено от Сал Ракели

19 август, 2005 г.

Поздрави, възлюбени, това е Сананда на ваше разположение. Разбирам, че имаме въпрос?

Въпрос: Да. Сананда, бих искал да ни кажеш как да установим точността на канализираните послания. Защо има толкова очевидни неточности? Защо едно послание, за което се твърди, че е от теб, противоречи на друго послание, за което също се твърди, че е от теб? Има ли някакъв начин наистина да се изясни това объркване?

Сананда: Прекрасен въпрос, един от най-добрите, които можете да зададете. Преди всичко, нека направя едно предупреждение. Няма гаранции, че това послание е 100% точно. Няма гаранции, че което и да е послание е 100% точно. За жалост е така, но такова е естеството на комуникацията в третото измерение. Нека да обясня.

За начало, нека разгледаме начините, по които едно послание може да бъде изкривено.

Ситуация 1: Същността, от която произлиза посланието, не разполага с всички факти или има изкривено възприятие за фактите. Разбирам, че за много от вас е трудно да приемете това. По някаква причина, просто защото една същност не е от Земята или има приказно звучащо име, или произхожда от определено измерение или плътност, преобладава схващането, че тази същност е всемъдра и всезнаеща. Може и да е вярно, че такава същност има по-широка перспектива от някой, хванат в ежедневната драма на Земята, но това не гарантира по никакъв начин, че тази същност възприема правилно. Дори в т.нар. висши измерения има възможност за неточно или изкривено възприятие. Всъщност, това е една от основните причини защо канализираната информация често е неточна.

Ситуация 2: Същността има затруднения при точното предаване на идеите си на канала. Може същността да има добър поглед върху дадена ситуация, но да й липсва опит в предаването на идеите на канала. Това може да се случи по най-различни причини. Ако има голяма разлика във вибрациите на същността и канала, точното предаване на посланието може да изисква няколко нива на превод. Информацията може да достигне съзнанието на канала под формата на „енергийни пакети“ или кванти от разумна енергия, които след това трябва да бъдат преведени на говоримия език на канала (в този случай на английски). Същността може да избере дума или фраза от езика на канала и да я използва по доста по-различен начин от начина, по който читателите обикновено разбират тази дума или фраза. Например, в „Курс по чудеса“, канализирано от Хелън Шукман, думата „знание“ се използва взаимозаменяемо с идеята за просветление, докато за някои тази дума просто означава събиране и съхраняване на факти в паметта.

Ситуация 3: Каналът има изкривено възприятие за реалността и се опитва да впише ученията на същността в неправилна рамка. Това изкривяване е може би малко по-трудно да се проследи и разпознае. Всеки канал си има земни проблеми и преживявания, които се използват като филтър за нови преживявания. Нивото на осъзнатост и еволюция на канала в голяма степен влияе на качеството на предаването (ченълинга). Това е една от причините каналът на това послание да не започне публично разпространение на моята информация съвсем доскоро. Той не искаше да рискува посланията да бъдат изкривени от неговите схващания, маниери, идеи и пр.

Ситуация 4: Умишлена лъжа и измама. За жалост има много същности, които не са това, за което се представят. Тези същности имат скрити или явни планове и използват човешки канали, за да прокарат своите егоистични цели. Те съзнателно заблуждават каналите да вярват в това, което искат. В същото време дадена същност може да има добри намерения, но каналът може да има скрит замисъл и умишлено да изкривява посланията, за да служат на егоистична цел. Този сценарий рядко се случва, когато и същността, и каналът имат сравнително високо ниво на осъзнатост. Обаче има много същности и канали, които твърдят, че са някой или нещо, което не са.

Ситуация 5: Влиянието на свободната воля, особено върху пророчествата, е променливо. Дори същността и каналът да са чисти и ясни и посланието да е успешно предадено през канала с точна информация, тази информация може да се промени поради свободната воля. Всеки медиум или пророк може да бъде опроверган просто с избора, основан на свободната воля, да се промени изходът от дадено предсказание. Затова истинските канали и доброжелателните същности никога няма да претендират за 100% точност, особено когато правят предсказания. Някои пророчества са предназначени да бъдат просто предупреждения и същността може да направи пророчеството с изричното намерение то да бъде опровергано. Една любяща същност не би пожелала да види смърт и разрушения, но може да даде пророчество, което описва това, с надеждата, че то ще породи действия за предотвратяване осъществяването на пророчеството. Може да сте чували израза „Неосъщественото пророчество е успешно пророчество“.

Възлюбени, не е лесно да се различи точната информация, когато се живее в трето измерение. Изразяваме най-дълбоко уважение и почит за това, през което преминавате в това време на Земята, както и нашата най-искрена благодарност, че сте избрали тази мисия. Ние сме тук, за да ви помагаме по всички възможни начини. Знаем, че не е лесно. Никога не сме казвали, че ще бъде лесно. Въпреки това вие живеете във вълнуващи времена, когато се появяват нови възможности и за вас стават достъпни нови начини на живеене, които никога преди това не са били възможни.

Идва велико време на пробуждане. За да се събудите изцяло, всичко фалшиво трябва да бъде извадено на повърхността, за да бъде изцелено. Това е, което виждате в този момент. Преди всичко помнете, че любовта на вашия Творец и вашата съзнателност за това, че вашият Творец живее, движи се и присъства във вас, е най-голямата защита срещу илюзиите. Влезте навътре, възлюбени. Влезте дълбоко навътре до Източника на своето Същество. Истината се намира там и никъде другаде. Всичко друго се изкривява на някакво ниво. Всичко, което казвам, и всичко, което друг канал или същност казват, трябва да бъде отнесено вътре и изследвано внимателно. Как го чувствате? Какво знаете в сърцето си, че е истина? Дали информацията наистина ви помага по вашия път? Да, срещали сме това преди, но и сега ежедневно се подхвърлят послания, които си противоречат едно на друго, затова си заслужава да ви напомним. Влезте навътре, възлюбени. Отидете до Източника на вашето Същество. Аз съм Сананда и ви нося радост, любов и мир.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *