mega888 За брака

За брака

Земният брак е договор, който спада към тази категория на кармичните споразумения. Макар че някои бракове са сключени по сметка и хартиеният документ с неговите правни последици има много малка стойност от космическа гледна точка, енергията, вложена в брачната церемония и ритуал, както и системата от вярвания, която ги съпътства, допринасят значително за силата (или слабостта) на договора. В крайна сметка всички договори и споразумения са енергийни. Всички сертификати и церемонии са само външни символи на тази енергийна връзка. Вие можете да подадете документи за развод, да ги подпишете, но енергийно да продължавате да сте женени. И обратно – може брачните ви документи да са непокътнати, но енергийно да сте разведени.

Браковете не винаги важат „докато смъртта ни раздели“. Понякога двойките имат силно намерение да бъдат завинаги заедно през вечността. Това намерение може да се пробуди в мига, в който двойката се срещне в някой бъдещ живот. Това отчасти обяснява защо някои двойки идват заедно в този живот и се чувстват така, сякаш са били женени от много години, преди дори да са преспали заедно.

Нашата препоръка е да синхронизирате своите вътрешни и външни интереси, преди да встъпите в какъвто и да е вид брак. Това означава, че ако чувствате дълбока, силна, духовна връзка с някого и душите ви силно желаят да ознаменувате своя съюз чрез брачен ритуал, трябва да отделите време първо да се опознаете един друг на физическо ниво. В крайна сметка имате цяла вечност да се радвате на взаимната си компания, така че не е нужно да бързате да се жените. Това, че имате дълбока душевна връзка, не означава, че ще можете успешно да съжителствате поради причините, които вече обсъдихме.

Ако между енергийната връзка и външната организация на нещата е налице разминаване, тогава е много вероятно чрез встъпването си в брак да си навлечете нежелана карма. От духовна гледна точка любовта е единствената истинска причина за встъпването в брак. Ако подписвате документите по сметка, заради пари, защото единият от вас или и двамата се чувствате несигурни и самотни, за да угодите на родителите си или обществото или поради някаква друга причина, вие най-вероятно не зачитате своя духовен път и следователно си навличате негативна карма.

Рано или късно подобен брак по сметка ще доведе до негативни последици – или в този, или в някой следващ живот. Това е така, защото вие взаимно затвърждавате отъждествяването си с външния свят, вместо да използвате връзката си, за да си помагате един на друг в духовното си израстване.

Целта на всички просветлени взаимоотношения е взаимно да се вдъхновявате, обогатявате и насърчавате да израствате и еволюирате. Има много начини за израстването на душите, които могат да се осъществят единствено чрез встъпването във връзка. Както по-рано казахме, може да има време за самота и уединение, но рано или късно вие ще трябва да встъпите във връзка, за да можете да продължите по пътя си.

Ако получавате вътрешно напътствие, че е време да встъпите в дългосрочна, ангажираща връзка посредством процеса на брака, е важно често да молите своя Висш Аз да ви доведе някой, който наистина ще допринесе за вашето най-висше и най-голямо израстване, щастие и благоденствие. Макар че може да има хиляди потенциални партньори за вас, не винаги е лесно да се „закачите“. От земна гледна точка пътуването на душата е дълго и сложно, така че това да изчакате няколко години, докато и двамата станете готови, в голямата схема на нещата реално не представлява кой знае какво чакане. Така че, с други думи, бъдете търпеливи и се насладете на времето, през което сте сами, преди да се срещнете.

Ако вече сте женени, но чувствате, че това не е „съюз, сключен в Небесата“, тогава може да ви се наложи по някое време да прекратите договора. Отново, помолете своя Висш Аз да ви покаже кога е подходящото време да продължите напред. Възможно е да е незабавно, но е по-вероятно да има неща, с които първо трябва да приключите. Помолете да ви се покаже кои са нещата, които трябва да разрешите, за да можете да продължите напред по най-висшия и най-добрия начин.

Независимо от външната форма на връзката – дали живеете заедно, разделяте се или се обвързвате с нови партньори, вие можете да се обичате един друг безусловно. Ако всеки път когато се замислите за партньора си, у вас възникват някакви различни от безусловната любов чувства, значи все още ви предстои да простите и освободите някои стари кармични въпроси, преди да можете наистина да продължите напред. В Глава 4 сме дали една чудесна техника за опрощаване, която да ви помогне да освободите и интегрирате неразрешените проблеми във взаимоотношенията си.

Из книгата „Интегриране на душата

Вижте цялото съдържание на книгата:

http://ascension.bg/bg/si-preview

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *