mega888 Подготовка за ново въплъщение

Подготовка за ново въплъщение

Подложен на регресия клиент, който изживяваше състояние между животите в духовна форма, ми даде следното описание на дейност в едно от училищата.

Клиент: Най-близката аналогия е, че присъствам на лекция. Това е ситуация на учене, при която един от нас, който е преживял нещо, го разказва на останалите, така че всички ние да можем да се поучим от него. Предполагам, че може да се каже, че присъствам на лекция.

Долорес Кенън: За какво се говори на лекцията?

К: Не съм сигурен, че мога да ти кажа, тъй като лекцията се представя чрез умствени концепции и образи, вместо чрез думи. Някои от съпоставките са напълно безсмислени, ако ги изразиш с думи. Доста е странно. Мисля, че най-добрият начин да опиша това е, като кажа, че той ни изнася лекция за податливостта на сетивата и как те могат да бъдат измамени. Да ни покаже, че човек не може да разчита на онова, което казват сетивата му. Той трябва да се вслушва в интуитивните си усещания, тъй като инстинктите му са в синхрон с основния сърдечен ритъм на вселената и могат надеждно да го водят. Точно сега в тази част от лекцията той представя доказателства, чрез които да покаже нагледно как сетивата могат да бъдат измамени. Например, показва ни различни естествени обекти, но те са с неправилен цвят и текстура, за да ни покаже как могат да бъдат измамени очите. Като например синя, блестяща бамя. (Смях) Познаваш неща, които са много странни. Но той представя тези зрителни образи непосредствено до други образи, за да покаже как носът и ушите могат да бъдат измамени, така че това е една много интересна лекция. Насърчават ни да използваме своите интуитивни и психични способности, тъй като е много по-лесно да ги развиеш в този свят. А колкото повече ги развиеш тук, толкова по-лесно е те да се проявят, когато си на физически план, така че да можеш да ги използваш там. Тъй като физическият план издига един вид преграда пред тях и затруднява достъпа ти до тях. Но ако си ги развил силно, преди да се върнеш, можеш да преодолееш това.

Д: Дали в отвъдното вършите нещата в съответствие с това, от което чувствате, че имате нужда?

К: Всичко зависи от това на какъв етап си. Струва ми се, че това, от което се нуждаеш, е това, което привличаш към себе си, и това е начинът, по който работят нещата. То бива привлечено от теб, така че ти научаваш онова, което имаш нужда да научиш, или преживяваш онова, което имаш нужда да преживееш, и това задоволява тази потребност за развитие.

Д: Значи онези, които искат да научат по-сложни неща, ще ги открият по естествен път?

К: Да. Знанието е на разположение на онези, които се стремят да научат нещо. То им се разкрива в реда, в който те имат нужда от него, така че да могат да го оползотворят по-най-добрия начин. Има такива, които… въпреки че може и да си мислят, че искат да учат, всъщност не искат и се лутат наоколо, чудейки се защо не напредват. Те винаги изнамират разни оправдания, с които да обяснят това.

Д: Разбира се, много хора просто искат веднага да навлязат в нов живот и не искат да научат нищо.

К: Това е вярно. Има някои злочести души, които упорстват да се държат приковани към колелото на кармата. Но колкото по-голямо развитие претърпиш, докато си в отвъдното, толкова повече то може да те освободи от миналите причини. Тогава можеш да пристъпиш към по-големи и по-добри неща, що се касае до кармата ти.

- Из книгата „Между смъртта и живота“ на Долорес Кенън

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *