mega888 Наслаждавайте се на мистерията

Наслаждавайте се на мистерията

/Послание от Основателите/

Поздрави, възлюбени Творци. Ние сме Основателите. Както винаги за нас е удоволствие да бъдем с вас по този начин. Първо, бихме искали да ви поздравим, че упорствате в желанието си да разберете тази трудна тема.

Темата за времето е пленявала умовете на множество философи, учени и теолози. Повечето души възприемат времето като даденост. То просто е тук или поне изглежда, че е тук. Има обаче и друг начин да гледате на него – със страхопочитание, с благоговение и уважение.

Вселената е безкрайна, както отбелязахме в предишното си послание. Не само има светове в светове, планове в планове и подпланове в други подпланове, но и времеви континууми в други времеви континууми. Възможно е една душа да бъде „изгубена“ във времето.

Може би вие, скъпи Творци, сте леко изгубени във времето точно сега. За повечето от вас е трудно да видят цялостната картина, защото фокусът ви е бил твърде стеснен прекалено дълго. Час след час, ден след ден, животът ви е като въртележка или още по-лошо – като клетка на хамстер – надпревара, сиво ежедневие, банална действителност. Вкопчени сте в капана на един тесен диапазон, тясна честота на реалността.

Нашето намерение е чрез тези послания да ви помогнем да разширите кръгозора си. Вероятно само за миг ще навлезете във вечността – едно невероятно красиво, магично и вдъхновяващо място. Възможно е също така да поемете на пътешествие в алтернативен план на времето, такъв, който ви омагьосва и ви изкушава да забравите ежедневното си съществуване на Земята.

Не възнамеряваме да се превръщаме в изход за души, които са уморени от неспирната надпревара. Не смятаме да ви караме да избягате от земните си отговорности. Ако можете да разширите съзнанието си и да включите повече от безкрайната реалност отвъд егото, можете да продължите да функционирате в света, като същевременно живеете отвъд него. Именно това има предвид Сананда, когато казва: „Бъдете в света, но не от света.“

Вие сте необятно, могъщо, безгранично, интелигентно духовно същество и миниатюрна част от вас се отъждествява с комплекса човешко тяло/ум, докато преминава през ежедневните си ритуали и състояния.

В комплекса човешко тяло/ум има вградена интелигентност, която му позволява да функционира достатъчно добре, без значение къде е насочен фокусът на съзнанието. В някои случаи, например когато шофирате или преподавате, може да се наложи да се съсредоточите само върху няколко неща, докато в други случаи (като по време на медитация) сте свободни да позволите на съзнанието си да се разширява безкрайно. С течение на времето ще ставате все по-изкусни в това да оставате в разширено състояние, дори когато извършвате сложни задачи.

Именно тази способност да сте освободени от света, дори когато изглежда, че сте погълнати от ежедневието, носи невероятна радост и вдъхновение. Преставате с опитите да анализирате и разрешите всичко. Започвате да позволявате съвършенството на Бог да се изрази чрез вас.

„В дома на Отца Ми има много обиталища“ означава, че вселената е изпълнена с измерения, светове и реалности извън и отвъд вашия непосредствен досег. Не затъвайте в сивото ежедневие. Знайте, че в крайна сметка вие сте господари на времето и пространството. Приемете великолепието си. Познайте безграничния си потенциал. Наслаждавайте се на мистерията на времето и множеството реалности, обхванати от него. Опитайте се да излезете отвъд границите на нормалното време и пространство. Бъдете мистерията.

Ние сме Основателите. Приятен ден.

Из книгата „Мистерията на времето“ на Сал Ракели

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *