mega888 Спускането в мрака – Историята за Първоначалната Причина

Спускането в мрака – Историята за Първоначалната Причина

Според простата версия за вашето възникване от Божественото Съзнание вие сте излезли от „утробата“ на вашия Бог Отец/Майка като искри Светлина от седма плътност, наречени души. Според едно по-сложно, но също толкова вярно описание, вие сте излезли от Божественото Съзнание, спуснали сте се до Универсален Божествен Аз от 12-то ниво, след това сте се обособили в Индивидуален Божествен Аз от 11-то ниво, който по-нататък се е разделил на Христов или Будически Аз от 10-то ниво (ние използваме тези термини за означаване на Висшия Аз на онези, които познавате като Исус от Назарет и Гаутама Сидхарта, въпреки че можехме да използваме и термина „Велико Централно Слънце“, за да опишем това ниво на Битие). Оттам вие сте се разделили допълнително на монада, или същество от девето ниво, след което сте се разделили на свръхдуша, или същество от осмо ниво, и накрая – на крайния продукт – душа от седма плътност.

Сега ще навлезем в естеството на „отпадането от благодатта“, както някои от вашите свещени писания го наричат. За съжаление съществата, които първоначално са предали тази информация (и която е намерила място в най-големите световни религии), или не са имали цялостно разбиране за онова, което се е случило, или в някои случаи нарочно са ви насаждали чувство за вина, за да ви контролират.

Ще ви разкажем нашето преживяване за онова, което се случи по време на отпадането от благодатта, без всякакво осъждане или предубеденост. По време на целия процес ние останахме във висшите сфери, откъдето наблюдавахме, без да се намесваме, интензивността на вашето преживяване.

Като същества от седмо ниво вие се огледахте и видяхте една обширна, неизследвана област, която сега наричаме „нисшите светове“.

Нисшите светове, за които говорим, са известни като: ниво шест – каузалния план, ниво пет – етерния план, ниво четири – астралния план, ниво три – менталния план (включващо егото и личността), ниво две – емоционалното тяло (включващо инстинктите и сексуалността), и ниво едно – физическото тяло.

Първоначално душите ви бяха същества от седма плътност, наслаждаващи се на пълната сила и творческите способности на съществата от това ниво, след което, понижавайки вибрацията си до нива от едно до шест, започнаха интензивно да изживяват външното Творение. Първоначалното преживяване от рискованото навлизане в по-нисшия космос доведе до някои интензивни свивания на енергията и вибрацията. Това е „Първоначалната Причина“, която породи много от основните негативни вярвания, които душите продължават да носят от живот в живот.

Противно на духа на много от библейските версии за спускането в материята, това не беше аналогично на изгонване от Небесното Царство. Не беше криминална присъда, произнесена от един осъждащ и гневен Бог. Това просто беше начинът, по който душите преживяха уплътняването в материята, присъщо на изследването на външните светове.

Когато едно човешко дете се ражда в света, преживяването често е доста травмиращо. След като в продължение на девет месеца е живяло в безопасност, топлина и уют, то внезапно се сблъсква с ярки светлини, пронизващи звуци и усещания и на­прегнато усещане за отделеност от майката. Усилете това преживяване милиони пъти и ще започнете да добивате представа за това какво сте изпитали като млади души, когато сте възникнали от Божественото Съзнание и сте се потопили в нисшите светове.

Повечето от вас не бяха просто изтикани навън от космическата утроба, а имаха време да опознаят себе си като същества от Светлина от седма плътност. Това естествено състояние на безгранична мощ и творческа сила беше оприличено на вашата „Едемска градина“ – едно идилично състояние, където всичко ви беше осигурено и живеехте в цветущ рай. След около няколко милиона земни години живот в този рай вие смело изразихте готовност да започнете да изследвате космоса. Въпреки че бяхте уведомени за това какво да очаквате, вие не бяхте подготвени за интензивността на преживяването.

Почти всички вие все още имате отпечатъци от Първоначалната Причина в етерното и каузалното си тяло. Повечето от вас все още се опитват да намерят обратния път към Едемската градина и са се обвинявали за скръбта и мъката, които сте изживели на Земята.

Може би се чудите: „Ако Бог е всемогъщ и всезнаещ, то как тогава Той (или Тя) е могъл да допусне тази травма да се случи?“

За разлика от статичното, неизменно божество, описвано от много от духовните традиции, Бог продължава да израства и еволюира, проявявайки се като вас и безброй други форми на живот. В близост до центъра на Божественото Съзнание съществува едно вечно „райско“ състояние, с което всички вие сте тясно свързани (въпреки че тук на Земята то изглежда много далечно). Когато в началото вие дръзнахте да поемете навън, отдалечавайки се все повече и повече към периферията на Творението, вие навлязохте в непроявените сфери, където всичко е възможно.

Вие сте надарени със същите творчески сили като Божественото Съзнание, като една от тези сили е способността да творите реалности, различни от цветущия рай близо до центъра на Творението. Свободната воля означава, че можете да експериментирате с различни енергии и да изживявате широк диапазон от усещания – от екстаз до ужас.

Като на млади и неопитни творци на вас ви беше предоставено цяло измерение от вселената, в което да упражнявате своите творчески способности – астралните сфери. Всъщност астралните планове са били наречени от някои учители „скицник на Творението“. За съжаление много от вас са заседнали в астралните сфери между физическите прераждания. Душите могат да прекарат милиони години в изследване на външните светове и астралните състояния, преди да се възвърнат към естественото си състояние на съществуване в седма плътност. Веднъж щом започнете да се издигате от нисшите сфери, вие в крайна сметка се освобождавате от колелото на преражданията. Това се нарича „духовно възнесение“. На този етап приключенията ви във външното Творение придобиват доброволен характер. Вие сте там, за да помагате на онези, които все още са заседнали в един привидно безкраен затвор на дуалността.

Когато започнете отново да се спускате в тъмните и плътни реалности, вие се превръщате в Светлините на тези тъмни места, които все още не са еволюирали достатъчно, за да станат съзнателни за Бог. Вие правите това всеки път, когато се прераждате в светове като Земята. Ако четете това, най-вероятно сте се завърнали, за да помагате, след като преди известно време сте се възнесли духовно.

- Из книгата „Интегриране на душата“ на Сал Ракели

Други книги на Сал Ракели:

- „Земята се пробужда. Пророчества 2017-2030 г.“

- „Мистерията на времето“

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *