mega888 Съзряването на Земята

Съзряването на Земята

Цялата Земя съзрява. Тя се променя от преобладаващо тримерна в четиримерна планета. В резултат човечеството преминава от вибрация в трета към вибрация в четвърта плътност. Всички форми на живот на и в Земята трябва да извършат тази промяна, за да останат тук.

За да могат човешките същества да израстват и да еволюират до по-висши състояния, е необходимо основно пречистване. И точно на това ставаме свидетели днес в света. В много религиозни текстове се говори за време на съд или за отделяне на зърното от плявата. Това всъщност не е съд на някакво върховно същество, а по-скоро процес, при който се решава дали даден човек е готов да премине нататък, към Новата Земя.

За да се движите напред и да станете част от новата Златна Епоха, трябва да се освободите от всичко, което вече не ви служи, включително неверните и ограничаващи вярвания, емоционалната болка, подсъзнателните и несъзнателните мисловни модели и програмиране, предразсъдъците, навиците и начините на мислене и чувстване, които ви дърпат назад и ви пречат да се събудите за висшата си природа.

Ако душата ви желае да израствате и да еволюирате, а вие не се вслушвате и сте позволили да бъдете отвлечени от без­бройните отклонения, които ви се предлагат, накъдето и да се обърнете, тогава душата ви меко ще ви побутва към преживявания, предназначени да привлекат вниманието ви. Ако все така игнорирате желанията на вашата душа, тя ще прибегне до нещо по-убедително – може би ще създаде болест, загуба на работата, сериозно скарване с партньора или криза на средната възраст – което е по-трудно да бъде пренебрегнато. Точно на това ставате свидетели при много души в това време на планетата.

Важно е да бъдем състрадателни към преминаващите през трудни периоди. И също толкова важно е да не се идентифицираме с драмата и травмите, ставащи в живота на мнозина. Не можете да помогнете на човек да се измъкне от блатото, ако скочите вътре при него, за да му посъчувствате. Единственото, което сте в състояние да сторите в действителност, е да му хвърлите въже и да го инструктирате как да се измъкне. Но не можете да го направите вместо него. Да скочите при него поради симпатия и емоционална обвързаност е също толкова неефективно, колкото и да го отминете, преструвайки се, че никой не се дави. Освен това, когато скочите вътре, вместо един, вече ще имаме двама потъващи в блатото.

Повечето души, които четат това, ще бъдат призовани в
определен момент от този преход да помогнат, да спасят или да участват в разрешаването на трудните ситуации, сполетели други хора. Ако следвате очертаните в тази книга духовни принципи и молите всекидневно за вътрешни напътствия, ще ви бъде дадено само толкова, с колкото сте в състояние да се справите. За някои от вас това ще бъде свързано с доста усилия. Ще ви се наложи да излезете от зоната си на комфорт и да поемете по-големи рискове. За други това ще бъде възможност най-накрая да престанат да опитват толкова здраво и да се отпуснат. Възможно е философията „Просто го остави да бъде“ (Let It Be) да е точно това, от което се нуждаете. Трета група от вас се намира някъде между тези две полярности. В някои случаи ще бъдете призовани да действате и може би да се намесвате в живота на изгубилите своя път, а в други ситуации от вас ще се изиска да оставите онези, на които искате да помогнете, и просто да приемете, че те ще направят избора си в зависимост от своята свободна воля и вие не трябва да се намесвате.

Знанието кога да действаш и кога да се оттеглиш вътре в себе си се опира върху нивото на самопознание. Ако се вслушвате всекидневно внимателно във вътрешната си мъдрост, тя ще започне да ви говори все по-силно и по-ясно и ще ви бъде все по-лесно да я следвате. Ще бъдете помолени да пречистите отрицателните си вярвания, миналите си емоционални проблеми, осъжданията и самокритиките. От вас ще се очаква напълно да престанете да отричате ставащото както вътре във вас, така и извън вас. Ще бъдете помолени да отворите очите си както за Светлината, така и за тъмнината.

Тъмнината е състоянието на местата, които все още не са се отворили да приемат Светлината. Не може да разпръснете тъмнината, като я избягвате. Трябва да насочите като прожектор ярка струя светлина от мъдрост и състрадание към най-тъмните места на този свят и вътре в себе си. Трябва да сте готови да се изправите лице в лице с вашите страхове и други т.нар. „демони“.

Вътрешното и външното не са отделени. Това, което виждате в света, е огледало на това, което е във вас. Ако реагирате емоционално на това, което виждате, значи все още се иденти­фицирате с него. С други думи, светът все още ви държи здраво.

В тази книга авторът и неговите духове-водачи, Основателите, се надяват да докажат, че е възможно да бъдеш в света, но не от света. Няма да се опитваме да ви убедим да се откажете от вашите удоволствия и комфорт или да жертвате скъпи за вас неща. Няма нищо лошо в това да използвате нещата на този свят, включително парите и материалните вещи, особено когато ги използвате в помощ на другите и когато използването им ви помага да бъдете по-ефективни в пробуждането на човечеството. Все пак те са само инструменти, освен ако вие не им придадете по-голяма значимост.

- Из книгата „Земята се пробужда. Пророчества 2017-2030 г.“ на Сал Ракели

Книгата можете да поръчате директно от сайта на издателството без оскъпяване за доставка. Можете да намерите книгата и в книжарници Хеликон, Сиела и др.

Други книги от Сал Ракели:

- Мистерията на времето

- Интегриране на душата

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *