mega888 Съзнанието на нарастващата енергия

Съзнанието на нарастващата енергия

Най-дълбокият пласт на негативното програмиране и обуславяне включва вярването, че ние сме отделени от Бог. Това вярване произтича от отъждествяването с физическата форма и вследствие на това и с комплекса тяло/ум/личност. Не подценявайте колко дълбоко се е вкоренила вярата в отделеността. Вие може на интелектуално, съзнателно ниво да разбирате, че сте Едно с Бог, но най-вероятно огромната част от събитията в живота ви отразяват представата, че сте ограничено човешко същество, неспособно да си отгледа нови зъби, да спре процеса на стареене или да увеличи съществено силата си.

Вие може би вярвате също така, че сте подвластни на законите на ниските измерения: ентропия, гравитация, карма и други. Когато сте отъждествени с ниските измерения, вие попадате под влиянието на законите и условията в тези сфери. Ако някой йоги може да левитира, то е защото той (или тя) е повишил вибрацията си достатъчно, за да се освободи от такива влияния.

Има само малко на брой човешки същества, които активно показват, че е реално възможно да се живее с неограничена енергия. Такива души не спят, много от тях не се хранят, някои дори не пият вода (наричат ги бретарианци), а неколцина могат и без кислород. Те буквално живеят в по-високите измерения, като все пак поддържат тяло тук на Земята. Разбира се, тъй като физическата форма е подвластна на законите на ентропията, те трябва да внасят в нея достатъчно центропия за непрекъснато обновяване на тялото.

Повечето хора погрешно смятат, че един йоги или извисен учител вече не е подвластен на вибрациите на този свят. Това просто не е вярно. Ако не работи постоянно за преодоляване на ентропията, съществото с висока вибрация ще пада обратно в ниските сфери. Затова повечето йоги и висши същества живеят високо в планините, често в пещери, далеч от негативните вибрации на крайбрежните градове. Не че странят от нисковибрационния свят или се опитват да отрекат, че живеят в него. (Може би някои, които не са истински просветлени, всъщност просто искат да избегнат отговорностите на светския живот.) В действителност реално осъзнатите същества помагат много по-успешно на света, ако могат да останат далеч (в буквален и преносен смисъл) от всекидневната драма на живота. Трудно им е да поддържат високото си състояние, ако слязат от планината, напуснат пещерата и се хвърлят в суматохата на градския живот.

Ако едно същество е толкова просветлено, защо му е трудно да се смесва с така наречените „обикновени“ хора? Спомнете си, че силата на вярата е много голяма, и ако 99.99% от човечеството вярва в реалността на ниските измерения, тази вяра е почти непреодолима. Ако душата иска да остане в недуално състояние, излизането от плътното вибрационно поле е наложително.

Ако сте прочели внимателно научния раздел, вие знаете, че има много различни полета на съзнание, свързани с човечеството. Ако група високо развити души се обедини и насочи съзнанието си в дадена посока, тя оказва значително въздействие върху общото състояние на човечеството. Тъй като живеем на планета на свободната воля, никоя душа не може насилствено да промени съзнанието на която и да е друга душа, но все пак всяка влияе донякъде на всички останали. Ако голяма група души отказва да се събуди, вибрацията на тази група ще оказва силно влияние върху другите полета на съзнание, присъстващи заедно с нея на Земята.

Съвсем опростен начин да кажем това е, че има положителни и отрицателни полета на съзнание на планетата Земя и около нея. Душите с положително творчество ще изживяват положителни резултати, но само в границите на своето резонансно поле. Това е причината устройствата за енергия от нулевата точка да работят добре в такава група, но да разочароват в присъствието на голям брой скептици или хора с ниска енергия. Да повторим: законът за привличането надделява над индивидуалната воля на земните души. Ако сте изобретател с действащо овърюнити устройство, но сте свързан с множество отрицателно настроени хора, устройството ви няма да работи както трябва. То ще среща отрицателно резонансно поле, което неутрализира действията на вашето положително поле.

Както посочихме по-рано, вибрационното ниво на отделната душа определя колко сила и влияние има тя. Така нареченият „властови елит“ привидно разполага с голяма сила и влияние, но тази сила е измамна. Те просто хипнотизират членовете на обществото и ги карат да вярват в определени „реалности“, като например представата, че са безсилни срещу действията на централната банкова система, тайните общества или враждебните извънземни.

Ще продължаваме да се връщаме към въпроса за илюзиите, като всеки път ще го разглеждаме по малко по-различен начин, защото е изключително важно да наблюдавате всеки ден как ви влияе вярата в разделението. Не се обезсърчавайте от трудностите в преодоляването на това убеждение. Вие сте избрали трудна мисия, когато сте решили да дойдете на Земята. Около 99.99% от човечеството все още вярва в разделението, а във вярата има много сила, защото всеки един от нас е могъщо, творческо, духовно същество. Ние непрекъснато творим. Живеем в море от безгранична енергия и начинът, по който използваме и насочваме тази енергия, определя личните ни резултати.

Повечето от нас използват творческата си сила, за да отричат реалността на Единството. Възприели сме основни негативни вярвания като „Аз съм безсилен да променя света“, „Животът е борба“ или „Няма достатъчно“. Като могъщи творци, водени от тези убеждения, ние виждаме доказателство за силата си, накъдето и да погледнем, защото вярата ни в липсата и ограниченията изглежда реална. Когато наистина се откажем от тези вярвания, започваме да съзираме друга реалност – тази на радостта, любовта, изобилието и благоденствието. Дори ако банковата ни сметка все още не отразява промяната в съзнанието ни, ние започваме да се чувстваме богати и благодарни за това, което наистина имаме, и така отваряме вратите, за да потече още повече енергия към нас и през нас.

- Из книгата „Тайните на неограничената енергия“ на Сал Ракели

Книгата можете да поръчате директно от сайта на Издателство Възнесение с намаление.

Отпечатай
Изпрати на приятел
Попитай ни
Моля, изчакайте!

Изпрати на приятел

Вашето име *
Вашият email *
Email на получателя *
Лично съобщение
  Задължителни полета *
 
Моля, изчакайте!

Попитай ни

Вашето име *
Вашият email *
Относно *
Попитай *
  Задължителни полета
 *